Čekám těžký v Plzni těžký zápas!

V pátek čeká pražskou Spartu nejdůležitější zápas podzimní části 10. kola FORTUNA:LIGY na hřišti obhájce mistrovského titulu Viktorie Plzeň. Viktoriáni v nejvyšší fotbalové soutěži už dvakrát prohráli, naopak Sparta od začátku nové sezóny neprohrála. K prestižnímu zápasu se vyjádřil sportovní ředitelem a trenér Zdeněk Ščasný.

Jak vyhlížíte jeden ze dvou největších zápasů podzimu?

Jeden ze dvou největších…když to vezmete v kontextu celé ligy, tak jsou všechny ligové zápasy strašně důležité. Samozřejmě Plzeň je obhájce titulu, takže chápu, že je to hodně důležitý zápas. Ale můžu zopakovat, že důležité jsou všechny zápasy.

V posledním utkání jste hráli se třemi stopery a fungovalo to. Máte už jasno o rozestavení do Plzně?

Použili jsme ten systém poprvé, teď přemýšlíme, jak na Plzeň. V domácím prostředí je Viktoria trochu jiný tým než venku, takže zvažujeme, jak na ně.

Je velká výhoda, že systém hry můžete měnit, aniž by se střídalo?

Složení mužstva volíme tak, abychom v případě, že to nebude fungovat, mohli změnit rozestavení a nemuseli střídat.

Plzeň v posledním kole prohrála. Vnímáte to jako výhodu?

Výhoda, nevýhoda… je to prostě fakt. Ale jak říkám, venku a doma je Plzeň opravdu odlišná. A navíc pořád mají tým, který se bezesporu dokáže připravit na velké zápasy. Mají nejzkušenějšího trenéra. Bez ohledu na to, jak hráli v Jablonci, čekám těžký zápas.

Sparta v Plzni nevyhrála od roku 2011. Čemu to přičítáte?

Náhoda to asi nebude. V minulé sezóně jsme tam hráli velmi dobře, vedli jsme o dva góly, ale nakonec jsme nevyhráli. Pravda je, že jsme v Plzni dlouho nevyhráli, naším jasným cílem je to tentokrát změnit.

Útočník Benjamin Tetteh se rozstřílel. Jak jste spokojený s jeho výkony?

Musí to potvrzovat každým dalším zápasem. Teď se mu střelecky daří a všichni jsme přesvědčeni, že v tom bude pokračovat v dalších zápasech.

Čtsa, zdroj: foto: www.sportovnizurnal.cz  www.sparta.cz, 

Napsat komentář