Zmrhalův gól v Edenu rozhodl!

Fotbalisté Slavie ve čtvrtek večer vstoupili v pražském Edenu do základní skupiny G Evropské ligy proti FC Girondins de Bordeaux vítězně.  Rozhodl o tom v 35. minutě parádní přesnou střelou Jaromír Zmrhal. Měl však na své levačce ještě  šanci vstřelit druhý gól deset minu před koncem zápasu, ale tu propásl.

SK Slavia Praha – FC GIRONDINS De Bordeaux Evropska liga Europa League
FOTO CPA

Vyšší vítězství Slavie by totiž odpovídalo průběhu hry, neboť červenobílí hráli velmi aktivně, snažili se vytrvale útočit a  často střílet. Ze šestnácti pokusů šlo mezi tyče šest, pouze jedna z nich se ujala. Zakončení akcí nebylo sice nejpřesnější, zato hosté byli zcela neškodní. Stříleli pánubohu do oken.  Jedině jedna střela, z celkových sedmi, na začátku měla šanci uspět. Teprve  v 85. minutě po nepříliš prudké střele střídajícího Corneliuse musel brankář Kolář zasahovat.

SK Slavia Praha – FC GIRONDINS De Bordeaux Evropska liga Europa League
FOTO CPA

Bordeaux si muselo postup do základní skupiny evropské fotbalové soutěže vybojovat v předkolech. Postupně vyřadilo lotyšský Ventspils, ukrajinský Mariupol  a belgický Gent. V novém ročníku francouzské ligy se týmu, který v uplynulé sezóně skončil šestý, nedaří. Po čtyřech kolech s jedním vítězstvím je na předposledním devatenáctém místě.

V Praze tedy zapadli Francouzi do svých špatných dní, hráli druhořadou roli. Bránili se jak, se dalo, většina hráčů sice dobře ovládala míč a nesnadno  jim ho bojovní slávisté odebírali, ale veškeré jejich fotbalové umění končilo, když se dostali na dostřel Kolářovy branky. Není  divu, že v domácí lize jsou na tom nyní špatně.

SK Slavia Praha – FC GIRONDINS De Bordeaux Evropska liga Europa League
FOTO CPA

V plejádě hráčů tmavé pleti, což je pro francouzská mužstva, v čele s reprezentačním obvyklým jevem,  se neztratil šestatřicetiletý dlouholetý český reprezentant Jaroslav Plašil, který ve svých letech  ještě oddaluje fotbalový důchod.

SK Slavia Praha – FC Girondins de Bordeaux 1:0 (1:0)

Gól: 35. minuta Zmrhal. Rozhodčí: Nijhuis –  van den Ven, Schaap (všichni Nizozemí ). ŽK: Ngadeu – Palemcia, Sankharé, Kalu. Diváci: 16 548.

Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil –  Souček, Stoch (79. Baluta), Hušbauer, Traoré ( 90. Matoušek), Zmrhal  (83. Frydrych), Tecl. Trenér: Trpišovský.

Bordeaux:  Costil – Palencia, Kounde, Pabló, Sabaly –  Plašil (85. Otávio), Sanharé (78. Cornelius ), Kamano (60. Karamoh) – Kalu, Briad. Trenér: Eric Bedouet.

„ Zisk tří bodů je dobrým vstupem před dalšími pěti zápasy.  Hodně spokojený jsem byl s defenzivní činností, škoda, že při naší útočné aktivitě jsme nepřidali další gól. Šance byly, zřejmě největší ke konci promarnil Zmrhal, který hrál výborný zápas,“ řekl po zápase trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Tisková konference trenér Trpišovský, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal:

„Chtěli jsme dokázat víc, ale na Slavii to nestačilo. Určitě hráče nezatracuji. Říkal jsem jim o přestávce, aby víc riskovali. Sice poslechli, ale k vyrovnání to nevedlo,“ zhodnotil zápas trenér Bordeaux Eric Bedoouet.

ČTSA (ph), audio, kc, foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář