Viktoria nedokázala uhlídat dvoubrankové vedení!

Fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali v prvním zápase Ligy mistrů skupiny G s CSKA Moskva 2:2. Před vyprodanou Dossan Arenou po prvním poločase vedli 2:0, když autorem obou gólu byl Michael Krmenčík. Hosté vyrovnali ve druhém poločase gólem Fedora Čalova a v poslední minutě nastavení proměnil penaltu Nikola Vlašič.

Trenér Pavel Vrba poslal do prvního zápasu Ligy mistrů, poprvé v letošní sezoně od začátku Jana Kovaříka a Daniela Koláře. Viktoria začala utkání výborně a několikrát zahrozila. Do vedení se dostali domácí zásluhou Krmenčíka, který do poločasu dvakrát skóroval. Po změně stran hosté snížili. Přestože svěřenci trenéra Vrby dlouho bránili zasloužené vedení, nakonec se museli smířit s remízou a jedním bodem do tabulky.

Naopak trenér Viktor Hancharenka nominoval do zápasu převážně mladé hráče, kteří se uvedli dobře a v úvodu několikrát zahrozili, ale jejich snaha o rychlé vedení končila na velkém vápně.

Hned v první pětiminutovce se dostali domácí po úniku Koláře do šance po přihrávce Kopice, jenže gólovou akci zlikvidoval včasným vyběhnutí brankář Akinfeev, za pomoci. Následně byl v brankové příležitosti Krmenčík, který se uvolnil na hranici velkého vápna, ale finální zakončení vyrazil perfektním zákrokem nad břevno vybíhající gólman Moskvy.

V 16. minutě kopali domácí první rohový kop, který hosté odvrátili, následně přímý kop Limberského z třiceti metrů pravé strany. Další roh opět hosté odvrátili, ale následná střela Řezníka z velkého vápna skončila vysoko nad brankou.

Ve 29. minutě se Viktoriáni po neustálém obléhání radovali z vedení, kdy po centru Řezníka z pravé strany se trefil přesně hlavou k zadní tyči do sítě Krmenčík 1:0.

Hosté odpověděli na inkasovaný gól dvěma rychlými protiútoky, které zlikvidovala domácí obrana a brankář Kozáčík, ale moc nescházelo, aby si dal Pernica vlastní branku po centru z levé strany, když poslal míč těsně kolem levé tyče na rohový kop. V závěru prvního poločasu udeřila Plzeň na druhé straně podruhé, kdy Krmenčík opět prokázal výbornou střeleckou formu po přihrávce Limberského a prostřelil střelou z voleje ruského gólmana 2:0.

Hosté se ještě snažili před odchodem do kabiny o snížení velice nepříjemného skóre, ale jejich snahu domácí bez větších problémů odvrátili.

Do druhého poločasu došlo v ruském týmu ke střídání, do zápasu nenastoupil Efremov, kterého nahradil Akhmetov. Zároveň začali hosté velice aktivně s jediným cílem vstřelit kontaktní gól. Nakonec to dokázali po čtyřech minutách, když ve vápně po centru Vlašiče přes Hubníka usměrnil míč k pravé tyči Čalov do plzeňské branky 2:1. Na gól hostí odpovědět Kolář, který se dostal po ideální přihrávce Krmenčíka do vyložené gólové šance. V rozhodujícím okamžiku nezpracoval dobře míč, ale následná jeho snaha končila vysoko nad brankou.

Hosté se začali víc prosazovat, takže jejich akce byly dost nebezpečné. Naopak viktoriáni se zaměřili na zajištěnou defenzivu a rychlé přenesení hry a následné zakončení, to moc nevycházelo, takže se dostávali pod tlak.

V dalším průběhu domácí vyrovnali hru a hosty nepustili do žádné větší šance. Deset minut před koncem zápasu musel brankář Kozáčik opět likvidovat střelu Žamaletdinova. Následně dorážku Sigurdssona, ale míč odvrátil na rohový kop.

Domácím fanouškům hodně zatrnulo, když dokázali hosté vsítit ze skrumáže před brankou vyrovnávací gól, jenže rozhodčí Bastien po poradě s brankovým asistentem po faulu na Hubníka gól neuznal. V nastaveném čase po Vlašičově centru, poslal Žamaletdinov míč přesně umístněnou hlavičkou ke vzdálenější tyči, jenže byl v ofsajdu a gól neplatil.

Hráči ruského týmu se nakonec dočkali vyrovnání, v poslední minutě nastaveného času, kdy hlavní sudí Bastien ze standartky  nařídil pokutový kop po faulu Jana Kovaříka ve vápně na Mário Fernandese a Vlašič ho střelou pod břevno bez problémů proměnil a zároveň rozhodl o konečném výsledku 2:2. Takže si oba celky připsaly do tabulky po jednom bodu.

Výsledek 1. kola Ligy mistrů skupina G

FC Viktoria Plzeň – PFC CSKA Moskva 2:2 (2:0)

Branky: 29. a 41. Krmenčík – 49. Čalov, 90+5 Vlašič (pen.), Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette (FRA). ŽK: Hubník, Řezníček, Limberský – Jefremov, Achmetov, Bijol, Sigurdsson, Becão, Diváci: 11 312.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník (C), Limberský – Hořava (89. Hejda), Hrošovský – Kopic, Kolář (64. Čermák), Kovařík – Krmenčík (74. Řezníček). Trenér: Vrba.

CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Becão, Černov, Nababkin – Mário Fernandes, Vlašič, Obljakov, Dzagojev (74. Žamaletdinov), Jefremov (46. Achmatov) – Bijol, Čalov (81. Sigurdsson). Trenér: Hancharenka.

Čtsa, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář