Po Jablonci berou jen výhru!

Utkání 9. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko se hraje v sobotu 22. září 2018 od 17:00 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Z dosavadních čtyřiadvaceti vzájemných prvoligových duelů Boleslav nad Slováckem třináct vyhrála. Šest utkání skončilo remízou a pět vyhrálo Slovácko. Celkové skóre 37:20 vyznívá příznivě pro boleslavské fotbalisty.

Jenom jednou, a to před dlouhými třinácti lety, nepadl v duelu boleslavských a slováckých fotbalistů ani jeden gól. Nejčastějším výsledkem 2:0 vyhrála Boleslav nad Slováckem šestkrát. Druhým nejčastějším výsledkem je pětkrát 1:0, hrálo se tak třikrát ve prospěch Boleslavi, naposledy v loňském září v Uherském Hradišti, a dvakrát ve prospěch Slovácka.

Z jedenácti utkání o prvoligové body hraných na mladoboleslavském trávníku vyhrála domácí Boleslav osm, třikrát se hrálo nerozhodně a jenom jednou vyhrálo hostující Slovácko (v neděli 7. listopadu 2010) při celkově vysoce aktivním skóre v boleslavský prospěch 23:9.

V dosud sehraných osmi ligových mistrácích ročníku 2018-19 Mladá Boleslav nastřílela sedmnáct gólů, o které se podělilo pět boleslavských střelců a jeden soupeř vlastencem: 8 – Nikolay Komlichenko, 3 – Ladislav Takács, 2 – Tomáš Ladra, 1 – Tiemoké Konaté, Marek Matějovský, Tomáš Přikryl a do vlastní branky karvinský Janeček.

Ve druhém kole českého poháru MOL Cup 2018-19 tým FK Mladá Boleslav porazil třetiligový SK Převýšov těsně 2:1 dvěma góly Petra Mareše a postoupil tak do třetího kola, v němž se střetne s druholigovým MFK Chrudim, na jehož hřišti před sedmi lety vyhrál ve druhém kole českého poháru 3:0.

Trenér Jozef Weber před Slováckem

„Hrajeme na domácím hřišti a všechno jiné než výhra, by byl neúspěch a znehodnocení cenných tří bodů dovezených v předchozím kole z Jablonce,“ prohlásil boleslavský trenér Jozef Weber.

Absence pro utkání se Slováckem

Záložník Marek Matějovský nejistý start po zranění lýtka

Obránce Tomáš Fabián nejistý start po poranění menisku v kolenním kloubu.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

 

Napsat komentář