FAČR a trenér národního týmu Karel Jarolím se dohodli na ukončení spolupráce!

Vedení FAČR se na základě neuspokojivých výsledků i herního projevu národního týmu v posledních dvou zápasech s Ukrajinou a Ruskem rozhodlo, po vzájemné dohodě s Karlem Jarolímem, ukončit spolupráci s trenérem reprezentačního týmu.

Martin Malík předseda FAČR

 

„Situace je už opravdu neudržitelná a musela se okamžitě řešit. Jsem rád, že jsme se s Karlem Jarolímem konstruktivně domluvili, není na co čekat, tým potřebuje nový impulz,“ popisuje jednání s Karlem Jarolímem, ke kterému došlo ještě po cestě z Ruska, předseda VV FAČR Martin Malík.

„Jsem vděčný za šanci vést národní tým. Odehráli jsme zápasy, které snesly přísnější měřítko, v dlouhodobějším horizontu jsme však především výsledková očekávání nenaplnili. Po posledním zápase s Ruskem jsem dospěl k názoru, že tým bude potřebovat nový impulz. Během noci jsme se s vedením FAČR dohodli na ukončení mého angažmá. Svému nástupci, ať už jím bude kdokoliv, přeji hodně štěstí,“ komentuje situaci Karel Jarolím.

Karel Jarolím reprerzentace/ ČR foto CPA

FAČR konstatuje, že herní projev týmu, jehož výsledkem byly porážky 1:2 s Ukrajinou a 1:5 s Ruskem, jasně ukázal, že aktuální situace u reprezentačního týmu potřebuje systémovou změnu. Ta se tak bude týkat i realizačního týmu reprezentace, u jehož členů dojde k ukončení smluv. O nástupci trenéra Jarolíma se bude jednat v následujících dnech.

„Řekli jsme si svoji představu o řešení situace u národního týmu, bylo by ale opravdu nešťastné zde začít říkat veřejně jakákoliv jména, dokud s nimi nedojde ke konkrétním jednáním. A ta nás teprve čekají. Vedení asociace se vrátilo z Ruska v ranních hodinách a od té doby začíná dělat maximum proto, aby o budoucí podobě trenéra i jeho realizačního týmu, bylo jasno co možná nejdříve,“ dodává Martin Malík.

Jakmile bude o nástupci Karla Jarolíma u národního týmu jasno, bude jej vedení FAČR veřejnosti a médiím ihned oficiálně prezentovat.

Michal Jurman, Ředitel Oddělení komunikace

Fotbalová asociace České republiky,

Foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

 

Napsat komentář