Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 6. 9. 2018

Disciplinární komise projednala tyto případy:

1.Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání hráči:

FORTUNA:LIGA

Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň) – 2 x ŽK = ČK

2.Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 2 soutěžní utkání hráči:

Juniorská liga

Tomáš Čvančara (FK Jablonec) – ČK

3.Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání – 4. ŽK hráčům:

FORTUNA:LIGA

Guelor Kanga Kaku (AC Sparta Praha)

Daniel Tetour (FK Dukla Praha)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Navrátil (FC MAS Táborsko)

Daniel Kovář (FK Pardubice)

  1. Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za porušení povinnosti pořádajícího klubu (výtržnosti fanoušků a napadení a zranění členů pořadatelské služby) v utkání proti FK Jablonec peněžitou pokutou ve výši 50 tisíc korun a podmíněným uzavřením části stadionu v sektorech 106-110 (tribuna Sever) na dvě domácí soutěžní utkání s upuštěním od výkonu trestu se zkušební dobou nejbližších čtyř domácích soutěžních utkání.
  2. Disciplinární komise potrestala klub FK Teplice za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení pyrotechniky a nevhodné pokřiky fanoušků) v utkání proti SK Slavia Praha peněžitou pokutou ve výši 50 tisíc korun.
  3. Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za nesportovní chování fanoušků (pronesení, použití a vhazování pyrotechniky na hrací plochu) v utkání proti FK Teplice peněžitou pokutou ve výši 79 tisíc korun.
  4. Disciplinární komise potrestala klub AC Sparta Praha za nesportovní chování fanoušků (pronesení, použití a vhazování pyrotechniky na hrací plochu a výtržnosti fanoušků) v utkání proti Bohemians Praha 1905 peněžitou pokutou 30 tisíc korun.
  5. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SK Slavia Praha za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky, nesportovní chování fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání proti FC Viktoria Plzeň.
  6. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Viktoria Plzeň za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání proti SK Slavia Praha.
  7. Příští zasedání DK LFA se uskuteční 13. 9. 2018 od 14:00 hodin v Praze v sídle STES.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR,

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE

 

Napsat komentář