Sigma hraje doma v 5. kole proti Ostravě!

Potřetí v novém soutěžním ročníku budou hrát doma v 5. kole FORTUNA:LIGA fotbalisté SK Sigma Olomouc. A mají jediný a jasný cíl, jak se říká, do třetice všeho dobrého, tedy po dvou prohrách prahnou po třech bodech. Ale samozřejmě dobře vědí, že v derby s ostravským týmem to není nikdy jednoduché.

Sigma má navíc za sebou náročný program dvou anglických týdnů s dlouhým cestováním navíc, k tomu další dva anglické týdny před sebou. „Zatím jsme měli dva, hráči jsou ve fázi začátku sezony, takže myslím, že by to nemělo mít nějaký výraznější dopad. Uvidíme, sled byl teď takový rychlejší, jak se vyrovnáme s časovým posunem a tím, že jsme cestovali přes noc, takže velmi špatně spali. Takže nějaká dílčí únava by se případně mohla dostavit,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Modrou lavinu po pohárovém úspěchu čeká domácí duel s Ostravou, které se vstup do nového soutěžního ročníku podařil. „Byli bychom rádi, kdybychom té euforie využili, protože každé vítězství dodává hráčům sebevědomí. I Baník ho má teď na rozdávání tím, na jaké pozici se teď nachází.  Pohárové zápasy nám dokázaly, že určitou kvalitu máme, že jsme schopni hrát a konfrontovat se s týmy, které možná disponují vyšší individuální kvalitou než my. Ale jako tým jsme to zvládli skvěle a byl bych rád, kdybychom na to navázali,“ řekl Jílek.

První dva domácí zápasy sezony Sigma doma prohrála, nyní už by to potřebovala změnit. „Říká se do třetice všeho dobrého. Věřím, že to prolomíme. A navážeme na ten čtvrteční zápas. V naší bodové situaci to není úplně ideální a ty tři body by nám v tuto chvíli strašně pomohly,“ uvedl Jílek.

Ostrava je vždy nebezpečným soupeřem a platí to i tentokrát.“ Určitě mají kvalitu, když mají ze čtyř zápasů devět bodů. Jsou v těsném závěsu za vedoucí trojkou. Na druhou stranu si nemyslím, že by byl Baník v zápasech nějak výrazně dominantní. Zápasy jim vyšly, jsou efektivní, produktivní a vzadu jsou schopni uhrát nulu. To je to, co dělá fotbal fotbalem a výsledky, věci, které rozhodují, jsou v šestnáctkách a tam teď Baník hraje velmi dobře,“ poznamenal.

Předchozí ligové kolo kouč Jílek na Slovácku vzhledem k náročnému programu udělal změny v sestavě. Jak to bude nyní? „Nemyslím si, že máme úplně široký kádr. Ale na druhou stranu, když nám tři čtyři hráči vypadnou, tak bychom je měli být schopni nahradit. Změny se dají očekávat, ale uvidíme, jestli je uděláme, je tam hodně okolností. Věřím, že se kluci dají do kupy a dostanou se do pohody,“ řekl Jílek.

Čtsa, audio, Petr Pelíšek, SK Sigma Olomouc, tiskový mluvčí,

Napsat komentář