Čeští reprezentanti jsou na Euru ve finále. Anglii smetli 5:0!

Kyjev – Je to jasné. Ani z devátého mistrovství Evropy v malém fotbale se česká reprezentace nevrátí bez medaile. Úřadující mistři světa hladce přejeli v semifinále šampionátu v ukrajinském Kyjevě Anglii 5:0.

Ve finále se v sobotu od devíti hodin večer utká česká reprezentace s vítězem střetnutí Rumunsko-Kazachstán. „Oba týmy jsou fyzicky skvěle připravení a hlavně nejsme zvyklí hrát dva zápasy za den, jak na mistrovství světa, tak Evropy v Brně i Maďarsku se dvě utkání za den nehrála. Je potřeba trochu uspíšit turnaj, takže je finálové kolo naplánovaná takto. Věřím, že kluci se dají do kupy, jsme tam, kde jsme strašně chtěli být. Teď potřebujeme udělat poslední zásadní krůček. A věřím, že návrat do České republiky okořeníme ziskem nejcennější medaile,“ přeje si generální manažer české reprezentace Luděk Zelenka.

Českému celku skvěle vyšla druhá polovina první půle duelu s Anglií. Ve dvanácté minutě jej poslal do vedení z přímého kopu trojnásobný nejlepší střelec Superligy malého fotbalu Ondřej Paděra. Dvě minuty po něm skvěle vystoupil Jiří Sodoma, zmocnil se balonu a poslal ho přesně k tyči. V sedmnácté minutě se zblízka prosadil Robin Demeter a ještě do přestávky přidal čtvrtou trefu Jakub Polák. Ve 34. minutě pak vstřelil svou čtvrtou branku na turnaji blanenský snajpr Paděra a definitivně uzavřel semifinálový účet.

Anglie – Česká republika 0:5 (0:4)

Branky: 12. Paděra, 14. Sodoma, 17. Demeter, 19. Polák, 34. Paděra. Žluté karty: 31. Isaac – 6. Hakl, 36. Presl

Anglie: Panesar (Moore) – Julienne, Cable Isaac, Griffin, McCluskey, Kanani, Hurrell, Long, Eames, Butt

ČR: Bíro (Bellada) – Levčík, Hakl, Koudelka, Polák, Paděra – Šultes, Sodoma, Demeter, Göth, Mařík – Popelka, Režný, Presl.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

 

Napsat komentář