ME v Rakovníku máme bronz!

Poslední den se dohrávaly zápasy skupiny „C“, sestupujícími je Litva. Bronz mají Češky. Ve finále bojovaly o zlato Skotky s Ruskami. První jmenované zvítězily 2:1. Rusky jsou druhé.

Pojďme se detailněji podívat na všechna utkání z dnešního dne.

V prvním zápase nastoupil Wales proti Itálii. Hra byla poměrně vyrovnaná, ale v osmé minutě proměnila svojí šanci z trestného rohu Emily Drysdale z Walesu. Na konci první čtvrtiny Wales zvýšil na konečných 2:0.

Ve druhém zápase se utkaly Polky s Litevkami. Polky byly v roli favorita, celý turnaj předváděly moc hezký hokej. Tento zápas ale Litevky odehrály snad nejhezčí utkání z celého turnaje. Zápas byl poměrně napínavý, ač tomu finální skóre neodpovídá. V sedmé minutě vedlo Polsko 2:0, následné snížení na 2:1. Polky přidaly další gól na 3:1 a Litevky opět snížily na 3:2. To byla pátá minuta druhého poločasu. Bylo vidno, že dívkám z Litvy posléze došly síly – konečný stav zápasu 7:2 pro Polky. Litevky tímto sestupují do třetí divize mistrovství Evropy.

 

Třetí zápas byl pro nás nejdůležitější. Sešlo se opět cca 400 diváků, jako i v přechozích českých zápasech. Fanouškovská základna byla tedy dost silná k tomu, aby pomohla českým dívkám k bronzové medaili. Hrál se tedy zápas o třetí místo: Česká republika x Rakousko. Rakouská děvčata náš tým na tomto turnaji již jednou porazila, ale teď šlo o mnohem víc. Od začátku se hrál velice rychlý hokej, oba týmy evidentně tento zápas chtěly co nejdříve rozhodnout. Lucie Dufková skórovala z rohu v 25. minutě. 1:0 pro Českou republiku. Druhý poločas byl o poznání pomalejší, na dívkách byla znát únava ze všech zápasů turnaje. I přes to byly vidět šance na obou stranách a diváci procházeli infarktovými a euforickými stavy, dle toho, na které polovině se zrovna útočilo. Naštěstí přišel závěrečný hvizd a Česká republika získala bronz konečným skórem 1:0 nad Rakouskem.

O zlato si zahrály Skotky s Ruskami. I tato družstva měli za sebou vzájemný zápas, kdy Skotsko porazilo Rusko 3:1 v základní tabulce. Opět i zde šlo o něco docela jiného – o zlato. Byl to možná nejhezčí zápas z celého turnaje, jak by to u finále mělo být. První poločas skončil překvapivě bez branek, ale bylo k vidění mnoho šancí. Rozmluva s trenérem evidentně více pomohla skotským děvčatům, protože Ruth Blaikie dala gól ve 33. minutě. Rusky se nadějí na zlato ale nechtěly vzdát jen tak lehce. Vyrovnání přišlo ve 40. minutě a diváci se pomalu těšili na nájezdy. To jim ale překazila Rachel Bain, kdy v poslední minutě zápasu proměnila svoji šanci. Skotsko zvítězilo 2:1 a tímto získává zlatou medaili. Skotská radost byla ohromná.

Celkové pořadí:

  1. Skotsko // postupuje do první divize ME
  2. Rusko // postupuje do první divize ME
  3. Česká republika
  4. Rakousko
  5. Polsko
  6. Wales
  7. Itálie
  8. Litva // sestupuje do třetí divize ME

Ocenění turnaje:

Nejlepší střelkyně: Anna Golubeva, Rusko

Nejlepší hráčka: Sara Puglisi, Itálie

Nejlepší gólmanka: Rozárie Steidlová, Česká republika

Zde naleznete odkazy na video na našem Facebooku či na našem kanálu Youtube.

Pokud by Vás zajímalo více informací, reporty den po dni naleznete zde.

Děkujeme všem za podporu našich děvčat, a i za vysokou čtenost našich reportů. Děkujeme samozřejmě také i za lajky a komentáře na všech našich sociálních sítích (facebook, instagram).

Ráda bych touto cestou i poděkovala našim fotografům, kteří nás doprovázeli celým turnajem. Davidovi Svobodovi, Petru Branšovskému a Petrovi Růžkovi. Pod jejich jmény naleznete odkazy na fotky z celého turnaje.

Naši chlapci do 18 let v těchto dnech bojují v Cardiffu ve stejném turnaji – mistroství Evropy II. divize. Vše může sledovat zde.

Mgr. Lenka Jeřábková, Předsedkyně marketingové komise,

Český svaz pozemního hokeje,

Napsat komentář