Čeští atleti nabrali směr Berlín!

Dnes v dopoledních hodinách odcestovala do Berlína první část české výpravy čítající 28 atletů..Mezi cestujícími byli i český dálkařský rekordman Radek Juška a juniorská evropská šampionka z loňského roku ve skoku vysokém Michaela Hrubá.

Dálkař Radek Juška prožil před dvěma lety na mistrovství Evropy v Amsterdamu velké zklamání. Poté, co v kvalifikaci předvedl druhý nejlepší výkon 811 centimetrů. Ve finálovém závodě figuroval až do páté série na bronzové pozici. Na poslední chvíli ho ovšem o cenný kov připravil domácí Idnisious Gaisah, jenž skočil stejně jako Juška 793 centimetrů a umístění na pódiu mu zajistil lepší druhý pokus.

Na letošním evropském šampionátu patří Juška mezi největší favority. Opravňuje ho k tomu jeho tabulkové postavení. Ze všech startujících má totiž nejlepší sezónní výkon, který zaznamenal hned v úvodu sezóny na memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově, kde dolétl na 827 centimetrů. V následujících startech se mu dařilo o něco méně, ale před necelými dvěma týdny na Velké ceně v Táboře ukázal, že jeho forma směrem k letošnímu kontinentálnímu vrcholu graduje, když na jihu Čech zapsal 808 centimetrů.

V Berlíně se dá očekávat v dálkařském sektoru velmi vyrovnaná soutěž. Favoritů na medaile je skutečně požehnaně. Před domácím publikem se budou chtít předvést Němci Julian Howard a Stephan Hartmann. Skvělými výkony se prezentují také mladý Řek Miltiadis Tentoglou nebo Ukrajinec Sergij Nykyforov.

VNITRNI STRANY_BERLIN_2018_FINALE

Čtsa, www.atletika.cz

 

Napsat komentář