První zápas Sparty se Suboticou skončil prohrou!

Fotbalisté pražské Sparty vstoupili do 2. kola kvalifikace Evropské ligy v Srbsku proti Spartaku Subotica zaslouženou porážkou po špatném výkonu, zejména v prvním poločase. Na hřišti v Novim Sadu prohráli 0:2 a před domácí odvetou jsou ve složité postupové situaci.

Sparta nastoupila do zápasu se třemi změnami v základní sestavě. Na pozici stoperů se oproti prvnímu ligovému utkání s Opavou představili Kaya a Radaković, na hrotu útoku Benjamin Tetteh.

Sparta začala utkání velice odevzdaně, toho využili domácí a již v osmé minutě se ujali vedení z přímého kopu, když se k centrovanému míči na pravé straně dostal domácí stoper Nemanja Čalasan, jehož následná střela na zadní tyč skončila za brankářem Nitou v síti 1:0.

V dalších minutách si domácí vypracovali několik šancí, na které nedokázali sparťané důrazně odpovědět. V 27. minutě se domácí Drujičin uvolnil na velkém vápně přes několik sparťanských hráčů, následně našel přihrávkou volného Ćećariće, ale jeho střelu zblízka zlikvidoval brankář Nita.

Sparta poprvé zahrozila na branku domácích po půlhodině, jenže střelu Plavšiće, bez problémů vychytal brankář Perić.

V závěru prvního poločasu se snažil z velkého úhlu vyrovnat Frýdek, jeho snahu vyrazil brankář Perić. Do kabin šli víc spokojeni domácí hráči, naopak hosté měli o čem přemýšlet, s přáním, aby druhý poločas hráli aktivněji.

Po přestávce došlo k jediné změně, do hry nastoupil Josef Šural, který nahradil Plavšiće, obraz hry se ale nezměnil. Sparta si sice vypracovala první brankovou šanci, jenže hlavička Kaya z rohového kopu skončila těsně vedle.

V 58. minutě navýšili domácí po kombinační akci, kdy si Djuričin narazil míč se Šimurou, který uklidil o tyč míč za brankáře Nitu 2:0.

Sparta odpověděla hned z velké šance, kdy Šural našel na malém vápně Tetteha, který dobře nezpracoval míč a vysoko přestřelil branku.

O chvíli později se snažil po přihrávce z vápna z voleje skórovat Kanga. Jenže jeho tvrdá střela rozvlnila boční síť.

Na druhé straně mohli nedůrazné bránění Sparty potrestat potřetí domácí, ale Glavćić po přihrávce Djuriče, netrefil branku.

Minuty ubíhaly a Sparta potřebovala za každou cenu skórovat. Zkusil to kapitán Stanciu z hranice velkého vápna, jeho střela ale skončila těsně vedle pravé tyče.

V závěrečných minutách zápasu se již podstatného nestalo. Pro Spartu tak skončilo utkání s nepříznivým výsledkem, takže v odvetě ve čtvrtek na pražské Letné se musí hodně zlepšit, aby vyřadila Srbského soupeře.

Hlavní trenér Sparty Pavel Hapal na tiskové konferenci vysvětloval, příčiny porážky a nečekaného selhání svého týmu.

„Utkání jsme začali katastrofálně a celý první poločas jsme si nedokázali poradit. Nešly nám hlavně přihrávky, ztratili jsme hodně míčů. To je trestuhodné. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale soupeř přidal další gól. Po prvním gólu jsem cítil, že dostaneme další, protože soupeř chodil aktivně do brejkových situací. Naopak my jsme nedokázali dohrávat situace,“ řekl Hapal.

„V prvním poločase byla naše hra absolutně hrozná. Pak jsme se dostali do zápasu, už bylo pozdě. Koncentrace v prvním poločase byla špatná. Chyběly nám nápady, myšlenky. Podle mě jsme byli špatní na míči. Soupeř dobře pracoval, běhal, bojoval. Někteří z našich klíčových hráčů neodvedli to, co by měli. Nechci ale mluvit jen o těch klíčových, vyhráváme a prohráváme společně. Je to náš společný neúspěch,“ dodal zklamaně.

„Nesu za to každopádně zodpovědnost, jako hlavní trenér. Pro Spartu dělám maximum, včetně  realizačního týmu a hráčů. Věřím, že je ještě pořád šance, abychom dvojzápas zvládli a postoupili,“ řekl doufající Hapal

FK Spartak Subotica – AC Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky: 9. Ćalasan, 58. Djuričin. ŽK: Jočič, Šimura, Djuričin – Šural, Frýdek. Rozhodčí: Raczkowski – Obukowicz, Siejka (vš. Polsko)

Subotica: Perič – Tekijaški, Kerkez, Ćalasan, Vukčević (74. Afum) – Joćić – Djuričin (75. Milošević), Šimura, Glavčić, Savković – Čečarić (86. Marčić).

Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Frýdek – Kulhánek – Ben Chaim (61. Vukadinović), Stanciu, Kanga, Plavšić (46. Šural) – Tetteh (84. Ristić). Trenér: Hapal.

Čtsa,kc, zdroj: sparta.cz

Napsat komentář