Na ligu se těšíme, protože máme co napravovat!

Utkání 1. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 21. července 2018 od 17:00 hodin na zlínském hřišti Letná.

Z šestnácti dosavadních vzájemných prvoligových duelů Boleslav vyhrála desetkrát, prohrála čtyřikrát a nerozhodně se hrálo dvakrát. Při souhrnném skóre 28:13 v boleslavský prospěch činí střelecký průměr 2,56 gólu na utkání.

Bez vítěze skončily jen první dva duely v ligovém ročníku 2004-05. V uplynulém ligovém ročníku 2017-18 Boleslav vyhrála 22. října 2017 ve Zlíně jasně 5:1 a jarní odvetu 21. dubna 2018 prohrála doma 0:1 po kuriózním průběhu prvního poločasu, když ve 26. minutě zlínský brankář Zlámal pádem na tyč poničil brankovou konstrukci tak, že rozhodčí Lerch utkání přerušil a nařídil výměnu branky, což trvalo zhruba čtvrthodinku, o kterou pak hrací dobu poločasu nastavil.

Nejčastějším výsledkem v ligových utkáních Boleslavi se Zlínem je vítězství 2:0. Skončilo tak šest vzájemných duelů. Boleslav tímto výsledkem vyhrála dvakrát doma a třikrát na zlínské Letné, naopak Zlín tímto poměrem vyhrál jedno domácí utkání. Z nejtěsnější výhry 1:0, kterou skončily čtyři zápasy, se dvakrát radoval Zlín vždy na boleslavském hřišti a dvakrát Boleslav, jednou ve Zlíně a jednou doma.

Z osmi vzájemných utkání hraných ve Zlíně prohrála Boleslav jenom jedno a to před více než dvanácti lety v podzimní sezóně 2005. O rok dříve skončilo první vzájemné utkání o prvoligové body nerozhodně. Od podzimu 2005 šest ligových zápasů na zlínské Letné Boleslav vyhrála (s celkově jasně příznivým skóre 16:6), nejvýrazněji před devíti měsíci 22. října 2017 poměrem 5:1. Zlínští vedli od 3. minuty gólem Ekpaie, ale do přestávky skóre otočili Přikryl, Chaluš a Mebrahtu, který po změně stran zlínskou demolici dokonal dvěma trefami a zkompletoval tak svůj hattrick.

V osmi zápasech letošního letního přípravného období trenér Jozef Weber prostřídal čtyři brankáře a sedmadvacet hráčů. Ani jeden nenastoupil do všech osmi utkání. Jen jednou chyběli Jan Král, Lukáš Hůlka, Antonín Křapka, Michal Hubínek a Tomáš Ladra, kteří tak patřili k nejvytíženějším fotbalistům v letní přípravě.

Střelci gólů FK Mladá Boleslav v letní přípravě 2018: 4 – Nikolay Komlichenko, 2 – Adam Jánoš, Jiří Kateřiňák, Tomáš Přikryl, 1 – Jaroslav Diviš, Lukáš Hůlka, Antonín Křapka, Tomáš Ladra, Petr Mareš, Daniel Novák, Ladislav Takács.

Trenér Jozef Weber před Zlínem
„Na ligu se těšíme, protože máme co napravovat, ale stejně je na tom i Zlín. Vstup do ligové sezóny je velmi důležitý, proto očekávám disciplinovaný až obezřetný výkon od obou týmů a věřím, že neodjedeme ze Zlína s prázdnou,“ řekl trenér Jozef Weber.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace,

Napsat komentář