Mistr otočil skóre ve dvou minutách!

Omlazená Dukla začala premiéru nového ročníku Fortuna ligy znamenitě. Už v 7. minutě mladíček  Douděra překonal Kozáčika. Jak utkání pro domácí dobře začalo tak nakonec špatně skončilo.

Plzeň totiž po hodině hry  v rozpětí dvou minut vstřelila dva góly. Trenérovi Vrbovi dokonale vyšel tah se střídáním. V 67. minutě  poslal na hřiště místo Procházky a Čermáka, Hořavu a Řezníčka a tahle dvojice rozhodla o zvratu. Nejdřív Řezníček ideálně nahrál do pokutového území Hořavovi a nedlouho poté jeho prudký  centr  si srazil obránce Podaný do vlastní branky. Řezníčkovi hřiště na Julisce svědčí, neboť ještě v dresu Olomouce  počastoval domácí Duklu hattrickem.

Po dvoubrankovém přídělu už přesně kombinující hosté měli navrch  proti  obětavě hrajícím  domácím, kteří ze všech sil chtěli odčinit vysokou prohru 1:5, uštědřenou Viktorií  na sklonku minulého ročníku.  Výsledkem  převahy byl třetí gól z pokutového  kopu po faulu až příliš agilního Holíka.

Nový trenér Dukly Drsek  připravil taktiku, která závisela  na rychlém přechodu do brejkových akcí. Vyšlo to však pouze jednou a s jednobrankovým náskokem se nedá počítat  s úspěchem proti tak zkušenému mužstvu, jakým v posledních letech disponuje Plzeň. A právě po nepřesných útočných akcích  domácích hosté dvakrát trestali. Třeba dodat, že v  koncovce se proti Dukle otočilo štěstí zády, neboť nastřelila dvakrát tyč.

Trenér Pavel Vrba po zápase na Dukle, kde Viktoria otáčela stav z 0:1 na 3:1, uznal organizovaný výkon soupeře.

„Zápas se pro nás nevyvíjel vůbec dobře. Po chybě jsme dostali gól. Přitom první půle až tak špatná nebyla, nicméně jsme nebyli důrazní ve finální fázi, když jsme se dostali do vápna – nedařila se nám koncovka,“ řekl kouč Plzně.

„Jsem hodně rád, že jsme během tří minut otočili zápas a vyhráli. Nebylo to vůbec jednoduché. První zápasy v sezoně obecně bývají složitější. Někdy vám věci třeba v polovině sezony jdou lépe než takhle na rozjezdu, i proto jsme za vítězství velice rádi,“ řekl spokojený Pavel Vrba.

„Domácí hráli velice dobře organizovaně, hlavně v přechodové fázi. Dukla podle mého názoru odehrála kvalitní utkání. Vítězství snad mužstvo vystřelí do určité pohody, ale zároveň do stavu, kdy budou velice opatrní a uvědomí si, že česká liga opravdu není jednoduchá,“ mínil Vrba.

Trenér Pavel Vrba. Jakub Řezníček, Tomáš Hořava:

„Velkou výhodou pro nás bylo, že jsme se už v 7. minutě dostali do vedení. Od 20. minuty jsme ale byli zalezlí, naši záložníci byli hluboko. Plzeň nás dostala pod tlak, který jsme do konce poločasu přestáli, přežili jsme šanci Krmenčíka. Začátek druhého poločasu nebyl špatný, šli jsme i do brejku a mohli jsme vstřelit gól, ale bohužel po nedorozumění nám byl odmávnut ofsajd a Plzeň na nás pak lehla a vstřelila nám dva rychlé góly. Pak už bylo složité otáčet, když jsme se snažili s tím něco udělat. Bohužel to nevyšlo. Naši hráči to měli těžké, za svůj výkon se nemusí stydět,“ konstatoval zklamaně Pavel Drsek trenér Dukly.

Trenér Pavel Drsek, David Douděra:

FK Dukla Praha – FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:0)

Branky: 7. Douděra – 69. Hořava, 71. vlastní Podaný, 87. Krmenčík z pokutového kopu. Rozhodčí: Franěk – Moláček, Pospíšil. ŽK: GTetour, Holík. Diváci: 5 039.

Dukla: Rada – Miloševič, Ostojič, Chlumecký, Podaný – Hanousek (83. Djuranovič), Tetour, Holík – Douděra (67. Bezdička), Holenda, Breda (79. Brandner). Trenér: Drsek.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Procházka (57. Hořava), Hrošovský – Petržela, Čermák (57. Řezníček), Kopic (89. Kovařík) – Krmenčík. Trenér: Vrba.

Čtsa, ph., foto: www.fcviktoria.cz

 

 

 

Napsat komentář