Jakub Kornfeil po kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemí!

Velká cena Nizozemí je pro Jakuba Kornfeila opravdu těžký boj. Závodník týmu Redox Pruestel GP se mohl těšit ze slušných výsledků ve volných trénincích. Kvalifikace také nebyla špatná. O postavení na startu však nakonec rozhodla penalizace, která pro našeho jezdce znamená ztrátu mnoha pozic.

Jakub od sobotního rána ukazoval skvělý rytmus. Ve třetím volném tréninku skončil šestý, čímž navázal na úspěšné volné tréninky z prvního dne. Jeden škraloup si ale z pátečních jízd přece jen odnesl. Vedení závodu rozhodlo, že za údajné čekání na trati si český reprezentant zaslouží penalizaci v podobě ztráty dvanácti míst na startovním roštu. V kvalifikaci si Kubajz nevedl špatně. Přiblížil se času z volných tréninků. Jeho maximum 1:43.030 znamelo 11. příčku, když na vítěze ztratil méně než jednu vteřinu – přesně 0.991. I když kvalifikační výsledek není sám o sobě špatný, do Velké ceny Nizozemí uvidíme číslo 84 startovat až ze 23. pozice.

Jakub Kornfeil

Jakub Kornfeil: „Dnešek byl pro nás docela těžký, protože pořád nemůžeme vychytat nastavení motorky. Včera jsme měli pár problémů, na které jsme se chtěli zaměřit. Pořád to ale není ono, ba naopak. I tak se v kvalifikaci podařilo zajet jedenácté místo, což není špatné. V porovnání s volnými tréninky je to ale někde jinde, takže do zítra musíme máknout, protože při momentální konstalaci by vzdálenost závodu byla extrémně složitá. Vše procházíme krůček po krůčku znova, takže věřím, že nejdeme ten správný recept. Závod budu mít bohužel ještě těžší kvůli penalizaci, která mě odsouvá až na 23. místo. Nevím, co k tomu říct. Někdy je to prostě ne úplně spravedlivé, ale to se nedá nic dělat. Jdeme do toho naplno a uvidíme. Držte palce!“

Martin Jančálek,

 

Napsat komentář