Ligu národů začne reprezentace na Slovácku!

Téměř přesně po devíti letech se česká fotbalová reprezentace vrátí na stadion do Uherského Hradiště. Právě na Slovácku totiž český tým zahájí premiérový ročník Ligy národů, když ve čtvrtek 6. září od 20:45 vyzve Ukrajinu. Naposledy se reprezentační ´áčko´ představilo v Hradišti 9. září 2009 v rámci kvalifikace na Mistrovství světa a proti San Marinu si připsalo vysoké vítězství 7:0.

Český tým se ve skupině B1 Ligy národů utká vedle Ukrajiny ještě v derby se Slovenskem, domácí duel s východními sousedy bude 19. listopadu hostit jeden z pražských stadionů.

Od utkání na Slovácku se fotbalová reprezentace slibuje především výbornou diváckou atmosféru. „Soutěžní duel národního týmu se vrací do Hradiště po devíti letech a my pevně věříme, že čeští fotbalisté si užijí výjimečnou sportovní kulisu. Uherské Hradiště se výborně zhostilo pořadatelství evropského šampionátu hráčů do 21 let v roce 2015, skvělé hodnocení si stadion odnesl také z červnové inspekce zástupců UEFA,“ vyjmenoval hlavní důvody této volby předseda FAČR Martin Malík.

„Je to skvělá zpráva pro nás i všechny fanoušky v regionu. Národní tým měl u nás vždy silnou podporu a jsem přesvědčen, že nyní tomu nebude jinak. Stadion v současné chvíli splňuje zásadní podmínky pro evropské soutěže. Utkání reprezentačního áčka ČR s Ukrajinou je pro nás nejvyšším možnou metou,“ uvedl ředitel klubu 1.FC Slovácko Petr Pojezný a doplnil: „Ve spolupráci s Fotbalovou asociací nás čeká ještě hodně práce. Vše bude probíhat i s podporou našeho města, které je vlastníkem stadionu a společně budeme chtít vše připravit do posledních detailů. Naším cílem je, aby se u nás fotbalisté, fanoušci i hosté z UEFy cítili jako doma. Máme domácí stadion, spoustu zkušeností a především nezměrné nadšení. Všem fanouškům mohu slíbit, že na Slovácku se mohou těšit na výjimečný fotbalový večer.“

Vstupenky na utkání budou k dostání od 16. července na serveru www.vstupenkyfotbal.cz, k dispozici budou cenové relace 290, 390 a 590 Kč. „S utkáním bude spojeno také množství doprovodných aktivit, které budou zaměřeny především na malé fanoušky národního týmu. Chceme v Uherském Hradišti uspořádat svátek fotbalu,“ zakončil informace Martin Malík.

Pavel Pillár Tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace,

Napsat komentář