Reprezentanti podpořili sociální projekty FAČR

Dva dny před přípravným zápasem s Nigérií si čeští reprezentanti zpestřili pobyt na soustředění v Rakousku podporou sociálních projektů fotbalové asociace. Natáčení a focení ve prospěch dobré věci se zúčastnili v různých formách všichni hráči z týmu trenéra Karla Jarolíma.

„Fotbalová reprezentace podporuje sociální projekty FAČR. Chceme, aby fotbal hrál každý, bez ohledu na věk a pohlaví, rasu a jakýkoliv zdravotní handicap. Držíme vám palce,“ posílají jasný vzkaz nejen fotbalové veřejnosti čeští reprezentanti.

„Myslím si, že to je dobrá věc, protože známější tváře dokáží ovlivnit v tomto směru společnost. Když ukážou, že chtějí podporovat handicapované lidi nebo kohokoliv kdo má v životě jakékoliv problémy, tak se k nim lidi dokáží přidat,“ říká záložník české reprezentace Vladimír Darida.

Fotbalová asociace dlouhodobě podporuje celou řadu sociálních projektů. Reprezentaci aktuálně spojila v rakouském Laa an der Thaya s propagací čtrnácti z nich. Nechybí mezi nimi namátkou nevidomí, neslyšící, zdravotně a mentálně postižení, ale například i fotbalisté senioři či veteráni nad 60 let.

Reprezentace podporuje sociální projekty FAČR.

„Kluci překvapení byli, myslím, že netušili, kolik toho v tomto směru FAČR dělá a kolik projektů podporujeme. Proto jsme dnes tady, abychom ukázali, kam všude fotbalová pomoc může jít a kde všude jsme prospěšní. Jen tento týden máme například spoustu akcí, hned zítra je finále fotbalové turnaje dětských domovů, kdy dvanáct nejlepších týmů hraje o pohár české fotbalové reprezentace. V pátek zase proběhne MČR veteránů a na to se taky hodně těším,“ říká manažerka sociálních projektů FAČR Michaela Veselá.

Mezi hlavní tváře podporující sociální projekty se na rakouském soustředění zařadili nejen ti nejzkušenější v čele s Daridou a Suchým, ale i nastupující generace italských krajánků Jankto, Barák, Schick nebo kompletní trio českých gólmanů.

„Člověk, který nám je hodně blízký, tak je Vláďa Mikuláš, který se svojí nemocí bojuje hrozně statečně. I nám všem ostatním okolo dodává tím svým bojem sílu a pozitivní náhled na život. My se mu snažíme pomáhat ať finančně, nebo tím, že ho máme tady mezi sebou a snažíme se být s ním. Věřím, že mu tím taky pomůžeme a jsme obecně rádi, že i fotbal v těchto věcech může pomáhat,“ zmiňuje český gólman Tomáš Vaclík životní strasti maséra českého týmu, který bojuje se zákeřnou nemocí ALS.

Zdroj: www.fotbal.cz

Pavel Pillár, Tiskový mluvčí fotbalové reprezentace ČR,

(FAČR/Štěpán Černý).

 

 

 

Napsat komentář