Sigma jede na Spartu!

Ve 29. kole HET ligy hraje tým SK Sigma Olomouc v Praze na Letné proti Spartě. Utkání pátého se třetím v tabulce je na programu v sobotu s výkopem v 16.00, přímý přenos bude vysílat ČT 2.

„Myslím, že ten nejbližší zápas je vždycky ten nejtěžší. Máme Spartu, obrovský favorit, byť jsou v tabulce za námi. Pro ně je to jednoznačný cíl, oni musí a my chceme. A už dopředu říkám, že tam nepojedeme to utkání nějak odehrát a spoléhat se na poslední zápas. Mužstva dnes má svoji sílu, nějak se prezentuje a nebudeme to měnit na soupeře. Byť se potkáme se Spartou a určitě to bude protivník z nejkvalitnějších,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Sobotnímu soupeři Sigmy některá utkání na hřištích soupeř nevyšla, ale doma je stále silný. „Je tam pravidelně vysoká návštěva, domácí prostředí v případě Sparty hraje velkou roli. Atmosféra, sebedůvěra hráčů v domácím prostředí. Z počátku utkání mají většinou velký tlak, podaří se jim dát branku, což jim pokaždé pomůže do dalšího průběhu. Na druhou stranu potom zase kontrola utkání není taková, jakou by si představovali. Určitě tam nejedeme s tím, že nechceme jen inkasovat, naopak budeme sami chtít první branku dát, co by bylo velmi důležité pro vývoj zápasu,“ řekl Jílek.

Sigma jde do utkání v kompletním složení, všechny hráče má trenér Václav Jílek k dispozici. „Jestli budou změny v sestavě, to se samozřejmě dozvědí nejprve hráči, potom diváci a pak média. Nicméně nemyslím si, že by tam byly nějaké zásadní důvody ke změnám, pokud nepřijede nějaký nečekaný zdravotní důvod,“ uvedl.

Pokaždé se říká, že o výsledku rozhodne aktuální forma týmů. Tentokrát se k tomu přidá jistě i to, jak si který mančaft poradí s tíží situace a srovná se s důležitostí zápasu, s jeho významem. „To bude rozhodovat určitě a myslím, že to bude jeden z nejdůležitějších parametrů hlavně v našem případě. Tím, že hrajeme venku a prostředí bude hodně hektické, tak z toho pohledu to bude hodně o tom, abychom to unesli. Tu odpovědnost, tu tíhu, důležitost zápasu. Spíš to bude na naší straně, Spartu to asi tolik svazovat nebude, tam spíš to, kdyby vývoj zápasu nešel v její prospěch,“ řekl Jílek.

Pravděpodobné sestavy Sparta: Nita – Zahustel, Kaya, Štetina, Costa – Kulhánek – Stanciu, Kanga, Plavšič – Lafata, Šural. Trenér Pavel Hapal. SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Falta – Řezníček. Trenér Václav Jílek.

Utkání AC Spart Praha – SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 19. května od 16.00 (rozhodčí Radek Příhoda – Jan Paták, Jaroslav Kubr).

Petr Pelíšek, SK Sigma Olomouc

tiskový mluvčí, www.sigmafotbal.cz

 

 

Napsat komentář