Ostrava remizovala s Libercem a posunula se před Karvinou!

Baník Ostrava remizoval v utkání 28. kola nejvyšší fotbalové soutěže s Libercem 1:1 a do nedělního kola se o bod odpoutal od předposlední Karviné. Slovan sice vedl po prvním poločase gólem Oscara, ale v 52. minutě vyrovnal Tomáš Poznar a zároveň prodloužil neúspěšnou severočeskou sérii bez výhry na šest zápasů. Naopak Baník bodoval proti Liberci po třech letech, Takže mají liberečtí pouze teoretickou šanci na páté místo a účast v Evropské lize.

Baník začal utkání veselice aktivně, ale po dvaceti minutách se na kluzkém terénu při souboji zranil kapitán Baroš a musel střídat. To mohli využít hosté z rohového kopu Karafiátem, jehož střelu z voleje vytáhl výborný zákrok gólman Laštůvka.

V dalších minutách měli více ze hry hosté, naopak domácím se moc nedařilo. Přesto se dostali v 41. minutě do slibné šance střídajícím Poznarem, jenže po rychlém brejku, jeho tvrdá střela z velkého vápna skončila nad brankou.

V nastavení prvního poločasu o dvě minuty se Liberec dostal do vedení, přestože byl pod tlakem, když Coufal centrem zprava našel ve vápně Oscara, který se trefil přesně k tyči 0:1.

Domácí se dočkali vyrovnání v úvodu druhého poločasu po rychlém protiútoku de Azeveda a následné přihrávce Filla z pravého křídla na volného Poznar, který nedal hostujícímu gólmanu žádnou šanci 1:1.

Baník si po vyrovnání během čtvrthodiny vypracoval několik šancí, které ale neproměnili, Diop dvakrát těsně minul branku a ve skluzu nedostal míč do sítě ani de Azevedo a Poznar.

V závěru zápasu tlak Ostravy polevil, ale po nedorozumění v liberecké obraně mohl v 88. minutě rozhodnout o výhře po samostatném úniku Diop, ale nedokázal přehodit vyběhnuvšího brankáře hostí.

„V prvním poločase jsme byli horším týmem. Dělal nám velké problémy těžký terén, naopak soupeři hra na rozmoklém terénu vyhovovala. Více aktivity do naší hry vnesl střídající Jirásek, přidal se Hrubý a ve druhém poločase nám začala více fungovat i křídla. Dostávali jsme se do situací jeden na jednoho, jenže se nám nepodařilo vstřelit vítězný gól. Soupeř byl výborný v první půli, my lepší ve druhé,“ řekl Bohumil Páník trenér Ostravy.  

„Byla to zasloužená remíza. My měli kvalitnější první poločas, ve druhém nás Baník zatlačil a vyrovnal. Následně měl několik šancí, které mohl dotáhnout do gólu. Ale zisk bodu nic neřeší, přiznám se, že Baníku bych sestup kvůli výborné atmosféře a fanouškům nepřál. Udělali jsme několik změn v sestavě. Dali jsme šanci jiným hráčům, kteří se v průběhu zápasu odvděčili kvalitním výkonem,“ řekl David Holoubek trenér Liberce.

FC Baník Ostrava – FC Slovan Liberec 1:1 (0:1)

Branky: 52. Poznar – 45. +2 Oscar. Rozhodčí: Franěk – Arnošt, Pochylý. ŽK: Poznar, Pazdera – Wiesner, Pulkrab, Folprecht. Diváci: 10 155.

Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hrubý, Hlinka (46. Jirásek), de Azevedo – Poznar (73. Granečný) – Baroš (21. Diop). Trenér: Páník.

Liberec: Hladký – Coufal, Kačaraba, Karafiát, Mikula – Bosančič (67. Folprecht), Havelka – Wiesner, Oscar (70. Ševčík), Pilař (82. Bartl) – Pulkrab. Trenér: Holoubek.

Čtsa, kc, audio, foto: www.fcb.cz

Napsat komentář