27. kolo: Sigma hraje doma s Bohemians!

Tým SK Sigma Olomouc jde do finiše soutěžního ročníku ze třetího místa a bojuje o účast v evropských pohárech. Modrá lavina hraje první květnovou sobotu doma na Andrově stadionu proti Bohemians Praha 1905 a prahne po třech bodech, které by ji přiblížili ke konečnému úspěchu. Zápas má výkop v 16.15.

Trenér Hanáků Václav Jílek se po dvouzápasovém distancu zase vrací zpět na lavičku a dobře ví, že jeho mančaft čeká perný zápas. „Bohemians potrápili v domácím prostředí většinu soupeřů, tam jsou silní, dokážou dostat soupeře pod tlak. Tam má sílu velkou, potrápili tam ne jenom nás. Čekám nyní možná maličko jinou Bohémku ani ne do způsobu hry, ale přece jen to její sebevědomí na venkovních hřištích není na takové úrovni, jako když hrají doma. Tím ji vůbec nechci podceňovat, protože pořád patří k těm nejnepříjemnějším týmům v soutěži, hodně aktivním, agresivním,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Bude to hodně o nás, o tom, abychom my vnutili soupeři styl hry, který nám vyhovuje,“ podotkl.

Zpět do základní sestavy už se může vrátit záložník Lukáš Kalvach. „Zpět je hráč, který patří dlouhodobě k nejlepším nejen v našem týmu, ale i v celé soutěži. Samozřejmě je možné, že se zase vrátíme zpět k variantě s Lukášem. Neřekl bych, že jsme bez něj v Teplicích hráli dobře, řekl bych, že jsme zvítězili, s čímž byla naprostá spokojenost. Ale myslím si, že nedostatků ve hře bylo relativně dost na můj vkus. A bude potřeba, abychom v sobotu v domácím utkání byli lepší, než jsme byli v Teplicích,“ poznamenal Jílek.

Trenér Václav Jílek před utkáním

Do konce sezony zbývají odehrát čtyři kola, Sigma je na třetím místě, sahá po postupu do evropských pohárů. „Nezastíráme, že se tady o těch věcech už bavíme. V zimě byla hloupost se tímto dostávat, čtrnáct kol před koncem sezony, pod tlak. Na druhou stranu dneska už je situace, kdy je pro to předpoklad. Nicméně si dobře uvědomuju, že v momentě, kdy nezvládneme dvě utkání, tak zase spadneme do pátého místa. Ale samozřejmě se absolutně nebavíme o Lize mistrů, to je v tuhle chvíli těžko uchopitelná věc, o které jsme ani nesnili. My jsme snili o pohárové Evropě, počítali jsme s tím, že bychom se jí zúčastnili formou Evropské ligy. Není k tomu daleko, ale dobře si uvědomuju, že minimálně čtyři až šest bodů ještě bude potřeba. A v domácím prostředí chceme body sbírat,“ řekl Jílek.

Tým SK Sigma věří, že v sobotu bude na Andrově stadionu dost diváků, kteří týmu pomůžou k vítězství. „Jestli nechtějí přijít teď, tak už nevím, na co jiného by chtěli přijít. Bohužel lidi tady chodí na Spartu, Plzeň, Slavii, Ostravu, chodí na ně. Ale my bychom chtěli mít fanoušky, kteří přijdou na nás a budou nás podporovat celý zápas. To, jak se teď daří a kde jsme, tady nebylo hodně dlouho. A dost lidí by se na to mohlo nabalit,“ řekl kapitán SK Sigma Michal Vepřek.

Pravděpodobné sestavy SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Plšek, Kalvach, Houska, Falta – Řezníček. Trenér Václav Jílek. Bohemians: Fryšták – Dostál, Bederka, Jindřišek, Kocič – Záviška, Švec, Martin Hašek ml, Vaníček – Tetteh, Nečas. Trenér: Martin Hašek st..

Utkání SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 1905 se hraje v sobotu 5. května od 16.15 (rozhodčí Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Petr Blažej).

Čtsa, Petr Pelíšek , SK Sigma Olomouc, tiskový mluvčí,

www.sigmaolomouc.cz

 

Napsat komentář