Bleskový úder Komety, bouřlivé oslavy v Brně!

Finálová série Generali play off Tipsport extraligy skončila pátým zápasem v třinecké hale. Brněnská Kometa vítězně dokončila obhajobu titulu, výbornou spanilou jízdou, třináctým mistrovským titulem. Bleskovým úderem v  úvodu  vzala Ocelářům  vítr z plachet. Po tříbrankovém náskoku kontrolovali brněnští hokejisté hru, v poklidu dovedli zápas k vítězství 4:1.

Góly po  25 vteřinách a po dalších osmi minutách by otřásly každým týmem. Třinecký tým nezvládl zápas psychicky, finále sice začal před týdnem výborně, ale v dalších zápasech ztrácel glanc a sérii dokončil neproduktivní hrou, které chyběla hokejová šťáva.

Celkový stav série 4:1 je dostatečně výstižný a je dokladem, že Kometa, nastupující do play off z pátého místa, vyřazovací  zápasy umí. Tentokrát ze 14 zápasů jich 12 vyhrála a zaslouženě obhájila  mistrovský titul. V historii brněnského hokeje je to třináctý.

Už v hledišti a před  třineckou halou stovky brněnských fanoušků se bouřlivě radovaly ze zisku Prezidentského poháru. Ovšem to byl jen zlomek toho, co se dělo od odpoledních a až do pozdních večerních hodin na brněnském Zeleném trhu. Tisíce lidí sledovaly průběh zápasu z velkoplošné obrazovky. Došlo k blokaci tramvají, ovlivnilo to hlavně příjezd k hlavnímu nádraží a také zpoždění vlaků. A pro obrovskou vřavu fanoušků z ulic, muselo být dokonce v divadle  zrušeno operní představení!

Výsledek 5. finálového zápasu Generali play off Tipsport extraliga:

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC KOMETA BRNO 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)

Branky – nahrávky: 50. Jank (Polanský, Linhart) – 1. R. Zohorna (Hruška, O. Němec), 9. Nečas (J. Krejčík, M. Erat), 17. Mallet, 56. R. Zohorna (Nečas). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Ondráček, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči: Jiří Polanský – Marek Čiliak. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Konečný stav série: 1:4.

Třinec: Hrubec (21. Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Rákos, R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Rudovský – Adamský, Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina.

Brno: Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat – Zaťovič, P. Holík, Haščák – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, L. Čermák, Dočekal – Vondráček. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Horáček.

Čtsa, ph., foto: www.hc-kometa.cz

 

 

 

Napsat komentář