Proti Zlínu jen výhra!

Utkání 25. kola české HET ligy ročníku 2017-18 FK Mladá Boleslav – FC Fastav Zlín se hraje v sobotu 21. dubna 2018 od 18:00 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Z patnácti dosavadních vzájemných prvoligových duelů Boleslav vyhrála desetkrát, prohrála třikrát a nerozhodně se hrálo dvakrát. Při souhrnném skóre 28:12 v boleslavský prospěch činí střelecký průměr 2,66 gólu na utkání.

Bez vítěze skončily jen první dva duely v ligovém ročníku 2004-05. Na podzim 2004 ve Zlíně 2:2 a odveta na jaře 2005 v Mladé Boleslavi 1:1.

Nejčastějším výsledkem v ligových utkáních Boleslavi se Zlínem je vítězství 2:0. Skončilo tak šest vzájemných duelů. Boleslav tímto výsledkem vyhrála dvakrát doma a třikrát na zlínské Letné, naopak Zlín tímto poměrem vyhrál jedno domácí utkání.

Ze sedmi ligových utkání hraných na domácím trávníku Boleslav prohrála jenom jedno, a to před osmnácti měsíci v sobotu 29. října 2016, což bylo dosud poslední střetnutí boleslavských a zlínským fotbalistů na boleslavském Městském stadionu. Před tím čtyřikrát vyhrála a jednou remizovala. Celkové skóre z domácím utkání se Zlínem je vysoce příznivé pro Boleslav 12:6.

Za Boleslav do zlínské branky dosud nejvíce gólů nastříleli Lukáš Magera, jenž se prosadil čtyřikrát v posledních pěti zápasech, a Golgol Mebrahtu, který dal čtyři góly v posledních třech zápasech a v tom úplně posledním před pěti měsíci v neděli 22. října 2017 na zlínské Letné předvedl hattrick.

V dosud sehraných čtyřiadvaceti ligových mistrácích Mladá Boleslav nastřílela 27 gólů, o které se podělilo čtrnáct střelců: 6 – Golgol Mebrahtu, 3 – Nikolay Komlichenko, Tomáš Přikryl, 2 – Matěj Chaluš, Lukáš Magera, Ruslan Mingazov (skončil hostování a vrátil se do pražské Slavie), Jiří Valenta, 1 – Michal Hubínek, Jan Chramosta (přestoupil do Jablonce), Antonín Křapka, Marek Matějovský, Petr Mareš, Lukáš Pauschek, Patrizio Stronati (skončil hostování a vrátil se do vídeňské Austrie).

Trenér Jozef Weber před Zlínem

„Proti Zlínu, který je na tom v tabulce podobně jako my, musíme jít za vítězstvím s maximální koncentrovaností a nasazením od první do poslední minuty, doma potřebujeme získat tři body,“ řekl trenér Jozef Weber.

Absence pro utkání se Zlínem

Jan Šeda (zranění prstu na ruce z tréninku)

Jan Kysela (rekonvalescence po operaci kotníku)

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace,

Napsat komentář