Trenéři a hráči byli po utkání Viktoria – Sparta z výsledkem zklamaní!

„Prvních dvacet minut byla naše hra špatná, Sparta hrála dobře, v dalších sedmdesáti minutách byla naše hra kvalitní. Otáčet proti Spartě výsledek 0:2 není vůbec lehký úkol. Za tohoto stavu jsme ukázali obrovský herní charakter. Takový moment nás, doufám, nakopne do dalších zápasů. To, že jsme dokázali zápas vyrovnat, bereme dost pozitivně,“ řekl po zápase na tiskové konferenci Pavel Vrba trenér Plzně.

Pavel Vrba

„Příchod Martina Zemana naši hru hodně pozvedl. Byl jedním z těch, kteří naší hře dokázali dát mezihru, více jsme se dostávali do kombinace,“ dodal Vrba.

Velkým překvapením bylo, že Michael Krmenčík nastoupil v základní sestavě a na hřišti vydržel po zranění více než 75 minut. „Lhal bych, kdybych řekl, že byl stoprocentně fit. On si věřil a my věřili jemu. Proto nastoupil,“ upřesnil Vrba.

Radim Řezník Plzeň po utkání:

Radim Řezník

„Vstup do zápasu byl vynikající, takže se to vyvíjelo výborně. Vedli jsme 2:0 a kontrolovali hru. Následně bylo velké množství standardek, to se Plzeň dostala do tlaku. To jsme prvně inkasovali. Zanechalo to na nás nepatrné stopy, ale dokázali jsme se rychle oklepat. Bohužel jsme dostali druhý gól opět ze standardky. Nechci hodnotit, zda nějaké fauly byly, ale myslím, že druhý gól jsme dostali po faulu na Šurala. Měli jsme standardky ubránit. Bohužel máme hráče, kteří se neumí zachovat při bránění standardek. Přešli jsme na kombinovanou obranu s tím, že někteří hráči musí bránit individuálně. Bohužel se nám soupeř prosadil a měl to ke skórování jednoduché. Závěr zápasu jsme odehráli velmi dobře. Měli jsme několik brejkových situací, ale chtělo jen zkvalitnit finální fázi nějakou přesnou přihrávkou a vstřelit důležitou třetí branku. Jsem velice spokojený se změnou hry ve druhém poločasu, takže druhý poločas byl slušný. Chtěli jsme ale zvítězit. Jsem dost zklamaný, že se to nepodařilo, neboť jsme hráli s lídrem tabulky. Osobně to beru jako velkou ztrátu,“ zhodnotil zápas Pavel Hapal trenér Sparty.

Pavel Hapal

Po zápase byl Josef Šural zklamaný a remízu v Plzni bere jako porážku.

„Zklamání je obrovské, protože jsme měli vyhrát. Můžeme si za to sami, protože jsme nezvládli dvě standardní situace a nechali domácí nejen vrátit se do zápasu, ale i vyrovnat. Doufal jsem, že jsme přesně připraveni, ale bohužel jsme nebyli. Měli hodně standardních situací, dvě z nich zahráli dobře. Byli jsme před naší brankou, chlap na chlapa, ale nebyli jsme dostatečně důslední, abychom se nebezpečí ubránili,“ řekl po zápase Šural.

Josef Šural

„Nemyslím si, že je to z důvodu výšky. Pět našich hráčů, kteří brání osobně, nejsou zas tak malí. Hlavně jde o to znepříjemnit protihráči celou situaci, aby nezakončil, bohužel nám to dvakrát nevyšlo. Je to osobní zodpovědnost a vzájemná pomoc,“ dodal Šural.

„Ztráta bodů nás mrzí, z pohledu postavení v tabulce, protože jsme se mohli posunout na třetí místo. Věřím, že v pátek proti Jablonci ukončíme jarní neporazitelnost a zároveň se posuneme v tabulce výš,“ řekl Šural, který asistoval u prvního sparťanského gólu.

„Myslím si, že jsme nevyklidili po druhém gólu herní pole, ale plzeňští využili velkého množství standardních situací, díky kterým se dostali zpět do zápasu, zároveň je domácí diváci hnali dopředu, předtím tím na ně pískali,“ dodal Šural.

„Výkon byl z naší strany dobrý, ale nejsou za to tři body. Zápas to byl těžký, ale beru ho jako porážku, protože jsme vedli o dvě branky, takže jsme měli vyhrát,“ řekl zklamaný Šural.

Skóre otevřel Václav Kadlec po deseti minutách hry, kdy v pádu doklepl míč do sítě po centru Josefa Šurala.

„Po vedení to určitě bereme jako zklamání, protože to byly dvě neuhlídané standardky a stálo nás to tři body,“ řekl Kadlec po utkání.

„Je to paradox, že člověk dá gól z těžké pozice, kdy to nebylo jednoduché, v některých zápasech mi to z větších šancí nepadlo. Jsem samozřejmě rád, série bez gólu byla strašně dlouhá a snad mohu doufat, že góly teď přijdou,“ uvedl Kadlec, který se trefil v lize naposledy v listopadu, kdy rozhodl o výhře 1:0 nad Jihlavou. 

Václav Kadlec

Kadlec a spoluhráči však podali proti Plzni lepší výkon než v podzimní části ligy v březnovém derby, ve kterém na Letné ztratili poločasový náskok tří gólů a jen remizovali.

„Je to velký rozdíl, protože Slavia nás druhou půli jednoznačně přehrávala, jenže tentokrát byl zápas vyrovnaný. Rozhodly jejich standardky, které výborně kopali a my jsme osobní obranu neuhlídali. Vím, že je to hodně těžké uhlídat soupeře, stává se to lepším hráčům. Jenže se to musí stávat co nejmíň,“ dodal Kadlec.

V případě výhry v Plzni se mohla Sparta posunout v tabulce na třetí místo, ale po remíze zůstává šestá. „Osobně jsem to nesledoval, jak by se to vyvíjelo. Já se podívám vždycky až po kole. Teď nás čeká v pátek Jablonec. Víme, že hrají v současné době dobře, s Olomoucí měli v sobotu několik šanci, měli ale vyhrát. Na Letnou přijedou určitě s velkým sebevědomím, v našich silách je, vyhrát,“ prohlásil Kadlec.

Čtsa, kc, audio, foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

 

 

Napsat komentář