Jihlava remizovala v nastavení se Zlínem!

Fotbalisté Jihlavy nastoupili do zápasu v páteční předehrávce 24. kola HET ligy doma proti Zlínu s jediným cílem plně bodovat, to se jim bohužel přes veškerou snahu nakonec nepovedlo a tak se museli spokojit s remízou 1:1. Jediný gól domácích vsítil ve třetí minutě nastavení střídající Davis Ikaunieks. Naopak „Ševci“ vedli od 63. minuty gólem Daniela Holzera. Oba týmy si v ligové tabulce příliš v boji o záchranu nepolepšili. Zejména Vysočina, která po výborném vstupu do jarní části, počtvrté za sebou nevyhrála.

Domácí začali utkání velice důrazně a již v první minutě, se mohli po centru Ljovina z pravé strany dostat do vedení hlavičkou Fulneka, která těsně minula břevno zlínské branky. Na druhé straně z protiútoku hostující Vukadinovič z přímého kopu nepřekvapil jihlavského brankáře Rakovana. V 26. minutě se ideálně uvolnil přes obránce domácí Fulnek, přihrávkou našel v šestnáctce Nového, který nedokázal zblízka poslat míč do prázdné brány.

Po půlhodině hry se po chybě domácí obrany dostal do vyložené šance zlínský Holzer, jenže přihrávku Vukadinoviče do sítě, nedokázal zúročit. V závěru prvního poločasu se snažil o vedení do kabiny, domácí Popovič, ale jeho střelu vyrazil brankář Zlámal na roh.

Hned v úvodu druhého poločasu se mohla Vysočina ujmout vedení, kdy hostující hráč Matejov po odkopu míče z velkého vápna do bezpečí, trefil tyč vlastní branky. V následujících minutách se začal víc prosazovat, zejména zlepšenou kombinační hrou Zlín.

Nejprve Holzerovu střelu z hranice velkého vápna zlikvidoval brankář Rakovan, následně se po hodině hry uvolnil před velkým vápnem hostující Vukadinovič přes obránce Schumechera, odcentroval míč na Holzera, který přesnou střelou poslal hosty do vedení 1:0.

Zlín si vypracoval další šance, ale jejich snahu o navýšení skóre vychytal hezkými zákroky brankář Rakovan. Čtvrt hodinu před koncem zápasu se rozhodl trenér Svědík poslat na hřiště Ikauniekse, ten ve druhé minutě nastavení vyrovnal, po odraženém míči ze skrumáže od domácího Fulneka. Zároveň si lotyšský reprezentant připsal, devátý ligový gól v jarní sezoně.

„Díky za bod, protože v celkovém účtování může být hrozně důležitý. V prvním poločase se mohlo zdát, že máme tlak, šancí jsme asi měli víc, do brány jsme se neustále tlačili, ale z mého pohledu to bylo málo. Nebyl důsledný důraz v šestnáctce a potřebná herní agresivita. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, přesto jsme se dostali pod tlak a inkasovali gól, který soupeř uhlídal do 80. minuty. Pak jsme hru dost zjednodušili. Nakonec jsme vyrovnali. Z mého pohledu neměl náš výkon nic společného s bojem o záchranu, jestliže se chceme zachránit, tak proto musíme udělat maximum, to znamená hodně přidat,“ řekl po zápase zklamaně Martin Svědík trenér Jihlavy.

„Pro nás je to velice těžké. Chtěli jsme tři body, ale nakonec máme jeden. V 90. minutě jsme dvakrát střídali. Je to strašná škoda. Utkání bylo bojovné, remízové. Klukům nemohu vůbec nic vytknout, bylo to bojovné a hodně těžké utkání. Byly v průběhu taktické chyby, ale s tím se pereme již delší dobu. Je mně to líto, protože jsme mohli mít tři body a mohl být v závěru ligy klid,“ zhodnotil Vlastimil Petržela trenér Zlína.

FC Vysočina Jihlava – FC Fastav Zlín 1:1 (0:0)

Branky: 90. +3 Ikaunieks – 63. Holzer. Rozhodčí: Marek – Pelikán, Mokrusch. ŽK: Vaculík, Schumacher – Hronek, Jiráček, Traoré, Bačo. Diváci: 2 659.

Jihlava: Rakovan – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Ljovin – Nový (78. Keresteš), Urblík (76. Ikaunieks), Dvořák, Popovič (54. Klíma) – Fulnek. Trenér: Svědík.

Zlín: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák – Jiráček, Traoré – Vukadinovič (90.+2 Železník), Hronek (53. Mehanovič), Holzer – Ekpai (90. Hnaníček). Trenér: Petržela.

Čtsa, kc, foto: www.fcvysocina.cz

 

Napsat komentář