Vysoké nasazení je základem úspěchu proti Plzni!

Hlavním koučem Sparty se minulý týden stal po prvním vítězství Pavel Hapal, když sparťané porazili Duklu 3:0. V neděli povede Hapal letenské mužstvo v důležitém zápase na hřišti vedoucího celku ligy v Dossan areně proti Plzni, kde si chce připsat další výhru.

„Vysoké nasazení, jako předvedla Bohemka proti Plzni, je základem úspěchu pro každý tým,“ řekl na úvod předzápasové tiskové konferenci Pavel Hapal.

Trenére, jaký je zdravotní stav týmu před zápasem v Plzni?

Měli jsme pár šrámů, ale vše by mělo být v pořádku. Akorát Lukáš Vácha se zranil před zápasem s Duklou. Diagnóza ale není drasticky vážná, takže věříme, že se brzy k týmu zase připojí. Určité problémy se svalem měl Costa, ale už se připojil k týmu, takže jeho zařazení do sestavy je stále možné.

Nebojíte se, že po výprasku na Bohemians se Plzeň už zmatoří, půjde do všeho naplno a bude chtít Spartu porazit?

Prohra na Bohemians nebyla první výstraha. Zřejmě si představovali vstup do jarní části lepší. Hlavně výsledkově. Zápas bude ale specifický tím, že je čeká Sparta. Věřím, že budeme v dobrém rozpoložení a dobře připraveni. Už se těším!

Dá se vystihnout, co přesně v Plzni momentálně nefunguje?

Nepanuje tam dobrá nálada a z klubu jde cítit nervozita. Pořád však mají boj o titul ve vlastních rukou. Je však možné, že budou chtít brát tento zápas jako odrazový můstek za tím, aby se jim opět dařilo. To, jak na tom Plzeň teď je, nás vlastně ani nezajímá. Důležitý je náš výkon a nasazení v utkání.

Ukázali vám Bohemians něco, jak se dá Plzeň přelstít?

To, co dělá problémy všem týmům. Neskutečný pohyb, bojovnost, vstřelili skoro z každé akce gól. Měli obrovské nasazení. To je podle mého názoru základ pro všechna mužstva.

S Pavlem Vrbou se znáte, přemýšlíte nad tím, jak ho zaskočit?

Ano, uvažujeme o různých situacích, ale on je natolik zkušený, že se jen tak nenechá překvapit. Zvažujeme také rozestavení, ve kterém na nás nastoupí. Umí přepnout například na 4-4-2 a je možné, že to na nás zkusí, takže musíme být připraveni.

Jak vnímáte výkony Srdjana Plavšiče, který toho za působení Andrey Stramaccioniho moc neodehrál, ale pod vámi se stal klíčovým hráčem Sparty?

Znám ho už dlouho, hrál proti mně například za reprezentaci do 21 let a viděl jsem v něm velkou budoucnost pro tento klub, bohužel ale nedostal příležitost. Co si vzpomínám, tak odehrál například dobrý zápas proti Boleslavi. Má velký potenciál. Svým pohybem, dynamikou a takovou vrtkavostí je pro soupeře nepříjemný. Momentálně patří k našim nejlepším hráčům.

Připomenete hráčům před zápasem, že stále bojují o účast v evropských pohárech?

V tabulce ztrácí všichni a hráčům není nutné něco navíc připomínat. Oni moc dobře ví, o co hrají. Teď se na vývoj tabulky nekoukáme, dojedeme sezonu, sečteme body a uvidíme, na co to bude stačit.

Bude souboj s Plzní pro vás zatím nejtěžší zápas v roli trenéra ve Spartě?

Po Plzni nás čeká dalších šest těžkých zápasů, které musíme zvládnout. Pokud chceme uspět, tak musíme přemýšlet tak, že chceme vyhrát všechny. Plzeň je lídr tabulky a hraje o titul, proto si myslím, že bude favorit, ale na druhou stranu její poslední výsledky ukázaly, že dokáže prohrát s Jihlavou, Boleslaví či na Bohemce.

Trenér Pavel Hapal odpovědi na otázky před Plzní:

Čtsa, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář