Boleslav jede do Teplic bodovat!

Utkání 24. kola české HET ligy ročníku 2017-18 FK Teplice – FK Mladá Boleslav se hraje v pátek 13. dubna 2018 od 18 hodin v teplické AGC Aréně Na Stínadlech.

Z dosavadních sedmadvaceti vzájemných střetnutí Boleslav vyhrála jedenáctkrát (šestkrát doma a pětkrát venku). Teplice porazily Boleslav sedmkrát. Nerozhodně skončilo devět utkání a z nich dvě bez jediného vstřeleného gólu. Celkové skóre 35:36 (průměr 2,62 gólu na zápas) vyznívá těsně v teplický prospěch.

Nejčastějším výsledkem byla těsná výhra 1:0, skončilo tak pět vzájemných ligových utkání. Radost z ní měla Boleslav dvakrát (jednou doma a jednou venku) a Teplice třikrát (jednou doma a dvakrát venku).

V dosud sehraných třiadvaceti ligových mistrácích Mladá Boleslav nastřílela 26 gólů, o které se podělilo čtrnáct střelců: 6 – Golgol Mebrahtu, 3 – Tomáš Přikryl, 2 – Matěj Chaluš, Nikolaj Komlichenko, Lukáš Magera, Ruslan Mingazov (skončil hostování a vrátil se do pražské Slavie), Jiří Valenta, 1 – Michal Hubínek, Jan Chramosta (přestoupil do Jablonce), Antonín Křapka, Marek Matějovský, Petr Mareš, Lukáš Pauschek, Patrizio Stronati (skončil hostování a vrátil se do vídeňské Austrie).

Mladá Boleslav se po čtvrté v nepřerušené řadě probojovala do semifinále českého poháru. V aktuálním ročníku MOL Cup 2017-18 cestou do semifinále boleslavští fotbalisté nejprve na konci loňského září vyřadili druholigovou Příbram 3:0, na konci října třetiligové Domažlice 4:2 a v březnovém čtvrtfinále vyřadili FC Baník Ostrava po remíze 1:1 po prodloužení až na penalty 5:4. S pražskou Slavií se ve vršovické Eden Aréně střetne o postup do finále v úterý 17. dubna 2018 od 20 hodin.

Trenér Jozef Weber před Teplicemi

„Bodů máme stále málo, ale ve střetnutích s Plzní a Jabloncem jsme se přesvědčili, že je můžeme získat v souboji s každým soupeřem, proto i do Teplic jedeme s odhodláním bodovat,“ řekl trenér Jozef Weber.

Absence pro utkání s Teplicemi

Jan Šeda (zranění prstu na ruce z tréninku)

Ladislav Takács (start nejistý)

Jan Kysela (rekonvalescence po operaci kotníku)

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav ,

Jiří Koros, manažer komunikace,
 

 

 

 

Napsat komentář