Na FIFA proběhlo jednání zástupců FAČR ohledně stanov

Delegace zástupců FAČR v čele s předsedou Martinem Malíkem byla pozvána do švýcarského sídla FIFA, kde debatovala nad současnými problémy českého fotbalu se samotným prezidentem této vrcholné instituce světového fotbalu Giannim Infantinem. Během jednání došlo na otázky čerpání finančních dotací ze strany FIFA, hlavním tématem byla ale aktuální situace ohledně změny Stanov FAČR.

„Jsou dva měsíce do startu světového šampionátu v Rusku a fakt, že v této době si nás pan Infantino pozval k sobě, sám o sobě vypovídá o tom, jakou absolutní prioritu nyní FIFA přikládá tomu, aby byla řešena problematika patových voleb předsedů v některých národních federacích. Ta situace se netýká jen nás, ale také Španělska, Itálie nebo Chorvatska,“ řekl k páteční návštěvě v Curychu předseda FAČR Martin Malík.

Setkání předsedy FAČR Martina Malíka s prezidentem FIFA Giannim Infantinem

Zástupci FAČR byli ve Švýcarsku informování o tom, že celá téma rezonuje na Mezinárodní federaci fotbalových asociací velmi silně. FIFA se dokonce rozhodla posílila svůj právní tým, který se touto problematikou bude speciálně zabývat.

„FIFA chce postupovat velice razantně, ať jde o Itálii či jiné státy. Byli jsme v Curychu z toho důvodu pochváleni, že jdeme ostatním národním asociacím vzorem. Pan Infantino speciálně ocenil práci, kterou na shodě odvedly oba vyjednávací týmy Čech a Moravy,“ prozradil více z debaty s Giannim Infantinem Martin Malík.

Michal Jurman, Ředitel Oddělení komunikace,

Fotbalová asociace České republiky

 

 

Napsat komentář