Dukla prohrála doma s Olomoucí!

V páteční předehrávce 22. kola HET ligy prohrála na pražské Julisce Dukla s Olomoucí 2:3, přestože podali domácí dobrý výkon, nakonec se z těsné výhry radovali Hanáci. V dresu Dukly se gólově prosadili Schranz a Kušnír, za hostující Sigmu se třikrát přesně trefil Jakub Řezníček.

Do vedení se mohla dostat domácí Dukla, jenže přímý kop Jakuba Podaného přes zeď, vyrazil gólman Buchta. Na druhé stráně střela Manzia z dvaceti metrů, skončila vysoko nad břevnem. V 18. minutě se výborným zákrokem prosadil po centru Podaného olomoucký brankář Buchta a míč poslal na rohový kop.

Ve 27. minutě se domácí ujali vedení. Podaného centr do vápna našel hlavu Schranze a ten umístněnou střelou překonal brankáře Buchtu 1:0.

Po čtyřech minutách domácí gólman Rada udělal při výkopu hrubou chybu, to vystihl Jakub Řezníček a poslal míč do odkryté branky 1:1.

V závěru prvního poločasu mohl přidat druhý gól Schranz, který si naběhl na centr za obranu, ale jeho snahu dokázal brankář Buchta zlikvidovat. Následně střelu Podaného pod břevno, vychytal brankář Buchta povedeným zákrokem.

Na začátku druhého poločasu se dostali hosté do první šance, kterou v 58. minutě proměnil po centru Houska z malého vápna Řezníček, kdy míč tečoval ke vzdálenější tyči 1:2. Po několika minutách mohl vyrovnat z rohového kopu Podaný, jenže jeho střelu z voleje brankář Buchta zlikvidoval.

Hosté se následně, víc prosazovali a domácí celek dostávali pod tlak, nejprve samostatný únik Zahradníčka odvrátil brankář Rada. V 68. minutě se hráči Sigmy radovali po třetí, když se hlavou z rohového kopu prosadil Jakub Řezníček a završil tak hattrick 1:3.

Dvougólové vedení snížil v 71. minutě z přímého kopu z hranice velkého vápna umístněnou střelou k levé tyči Ondřej Kušnír 2:3.

V závěru zápasu se snažili domácí, aspoň o vyrovnání, jenže jejich aktivní snaha, postrádala větší důraz a přesnou finální přihrávku k zakončení. Dukla opět doma ztratila body, naopak Hanáci si připsali tři.

FK Dukla Praha – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:1´)

Branky: 27. Schranz, 71. Kušnír – 31. Řezníček, 58. Řezníček, 68. Řezníček. Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Vlček. ŽK: 25. Douděra, 36. Bilovský, 37. Holík, 74. Ostojič – 55. Manzia. Diváci: 1 761.

Dukla Praha: Rada (C) – Kušnír, Ostojič, Jiránek, Miloševič – Bilovský – Holík (65. Djuranovič), Brandner (72. Albiach), Douděra (65. Marek Hanousek), Podaný – Schranz. Trenér: Hynek.

Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála – Zahradníček, Houska (C) (89. Polom), Kalvach, Manzia (61. Falta) – Plšek – Řezníček (81. Texl). Trenér: Jílek.

Čtsa, ph., foto: www.fkdukla.cz

Napsat komentář