Baník slaví první jarní výhru!

Fotbalisté Ostravy porazili ve 22. kole nejvyšší fotbalové soutěže Jihlavu 3:1 a zaznamenali první jarní výhru. Vítězný gól vsítil v 72. minutě Robert Hrubý a zasloužený výsledek pojistil svým prvním gólem v ostravském dresu Václav Procházka. Naopak hráči Vysočiny dohrávali bez vyloučeného Buchty, který za faul na ostravského kapitána Baroše dostal červenou kartu.

Baník celý první poločas diktoval tempo hry a neustále se snažil dostat do finálního zakončení, zejména po centrech z obou stran. První šanci si domácí vypracovali, po dvaceti minutách po úniku Filla, který přesně naservíroval míč nabíhajícímu Poznarovi, ale jeho střelu vytáhl brankář Rakovan na roh. V 31. minutě se zrodilo vedení, kdy si Baroš ve vápně zpracoval Hlinkův centr a z otočky poslal míč k tyči jihlavské branky 1:0.

Vysočina se sice snažila nakopávanými balóny do vápna ohrozit domácí branku, ale jejich snaha byla velice nepřesná, takže se hra odehrávala převážně na její straně trávníku.

Po změně stran se přesto hosté dočkali vyrovnání, střídajícím Popovičem, který se trefil hlavou z rohového kopu do branky po odraženém míči 1:1.

Jihlava zahrozila podruhé v 70. minutě, když se uvolnil přes obránce Klíma a jeho následnou střelu brankář Laštůvka a Fleišman odvrátili z brankové čáry do bezpečí. O dvě minuty později se domácí radovali podruhé z trestného kopu Hrubého a odraženého míče, který skončil v síti 2:1.

V závěrečných minutách zápasu si vedení Baník, již aktivní hrou pohlídal, naopak si pojistil první jarní výhru Procházkou, který po rohu Hrubého na zadní tyč, tečoval míč za záda hostujícího gólmana. Jihlava přestože se snažila aspoň o vyrovnání, závěr utkání dohrávala v desíti bez vyloučeného Buchty, který fauloval Baroše a dostal červenou kartu.

Baník se po zasloužené výhře dostal opět do boje o záchranu, kterou chce potvrdit ve středu 4. dubna v dohrávce 19. kola proti Plzni, které se nehrálo z důvodu sněhové kalamity.

„Dneska to byl anglický, mužný fotbal. Jsem rád, že jsme to vyválčili. Z naší strany byl dobrý první poločas. Dokázali jsme eliminovat sílu soupeře, zejména v brejcích, ve druhém poločase jsme ale vypadli z koncentrace a za to jsme zaplatili gólem. Nakonec jsme rozhodli gólem Hrubého, to byl rozhodující okamžik. Zároveň jsme trochu posunuli naši situaci v tabulce,“ řekl Bohumil Páník trenér Ostravy.

„Špatně jsme vstoupili do zápasu prvním poločasem, nehráli jsme dobře směrem nahoru, špatně hrála záložní řada. Baník byl víc agresivní, po chybě Levina jsme inkasovali. Obraz hry se ve druhém poločasu nepatrně změnil, vsítili jsme gól. Baník nebyl v psychické pohodě, hodně kazil, naopak my jsme se dostali po hry. Zápas se nakonec lámal Klímovou šancí, kterou jsme nevyužili a dostali dva góly ze standardních situací, je to trestuhodné, pro nás zasloužená prohra,“ zklamaný Martin Svědík trenér Jihlavy.

FC Baník Ostrava – FC Vysočina Jihlava 3:1 (1:0)

Branky: 31. Baroš, 72. Hrubý, 80. Procházka – 50. Popovič. Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Arnošt. ŽK: Jirásek, Hrubý, Hlinka – Tlustý, Levin. ČK: 86. Buchta. Diváci: 4 446.

Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hlinka, Hrubý, Jirásek (61. Granečný) – Poznar (76. Diop), Baroš (87. Stáňa). Trenér: Páník.

Jihlava: Rakovan – Vaculík, Tlustý, Buchta, Schumacher – Levin – Fulnek, Dvořák, Urblík (90. Mara), Holík (46. Popovič) – Klíma. Trenér: Svědík.

Čtsa, kc, audio, foto: www.fcvysocina.cz

 

Napsat komentář