Trenér Hapal a hráči zhodnotili derby zklamaně!

Sparťanští fotbalisté nedokázali zvítězit počtvrté v řadě. V pražském derby 21. kola HET ligy vedli se Slavií na Letné 3:0, ale nakonec dramatické utkání pražských rivalů skončilo remízou 3:3. Trenér Sparty Pavel Hapal po utkání hráče pochválil, zejména za výkon v prvním poločase, jenže ve druhém, dokázala Slavie srovnat skóre, díky penaltě v nastaveném čase.

„Názorů, proč nezvládáme druhé poločasy, je hodně. Nemyslím si, že je to z důvodu kondice. V tomto utkání jsme se dostali dvěma inkasovanými góly pod tlak. V závěru jsme nedokázali odhlavičkovat míč z vlastního vápna a dostali jsme gól z penalty,“ řekl trenér Pavel Hapal na tiskové konferenci po zápase.

„Budeme hledat, v čem je tenhle problém. Kdybych to věděl před utkáním, tak bych to změnil. My budeme dál trénovat tvrdě a budeme věřit, že to změníme. První poločas byl z naší strany velmi dobrý, nejlepší, co jsem Spartu za poslední dobu viděl,“ pokračoval Hapal.

„Pro sparťanského fanouška to byl zápas se smutným koncem, ale pro nezávislého diváka to byl zajímavý zápas. Hodně situací musel řešit video-rozhodčí včetně penalty, takže jsme inkasovali vyrovnávací gól,“ nastínil trenér.

„Video ve fotbale vítám, ale některé situace jsou podle mě neřešené. Stoch si například zpracoval míč rukou před prvním gólem. Nemá cenu to teď řešit, ale některé situace si ještě prohlédnu. Na druhou stranu chyby k fotbalu patří a budou dál,“ komentoval Hapal.

„Stanciu na pravé straně se mi líbil. Chtěli jsme něco změnit. Měl chodit do středu hřiště a otevírat prostor Zahustelovi. Zhostil se toho velmi dobře. Václav Kadlec a David Lafata pracovali poctivě, snažili se držet míče, nemám jim co vytknout. Rovněž Srdjan Plavšić odehrál velmi dobrý zápas. Nemůžu jmenovat nikoho, kdo by podal slabší výkon. Hráči chtěli rozhodně vyhrát, bojovali až do konce, ale bohužel nám to nevyšlo, nakonec nebyli za dřinu odměněni výhrou,“ uvedl sparťanský kouč.

„První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Musíme na to navázat. Pokud dokážeme tak pracovat v dalších zápasech po celý zápas, tak věřím, že se výsledkově zlepšíme a začneme vítězit,“ pokračoval Hapal.

„Jsme samozřejmě velice zklamáni, ale tím fotbalový život nekončí. Musíme dál pracovat, chybí nám nějaký detail, který musíme každopádně zlepšit a makat na sto procent, jsem přesvědčený, že se to konečně zlomí. Stejně pořád věřím, že se ještě můžeme dotáhnout na druhé místo.“

„V reprezentační přestávce budeme pracovat hodně na kondici, ale hlavně na taktických věcech, které nám vycházely v prvním poločase,“ dodal Hapal.

Obránce Lukáš Štetina hodnotil 289. derby Sparty se Slavií, které skončilo remízou 3:3.

„Můžeme si za to sami. Uspokojili jsme se tím, že vedeme, přestaneme ve druhém poločase hrát a jdeme špatnému výsledku dokonce naproti. Potrestali jsme sami sebe,“ řekl Lukáš Štetina po zápase.

17.3.2018 / sport / fotbal /Sparta /Slavia/ 289. Derby /
FOTO CPA

„Video hodně zasahovalo do zápasu, je to bohužel fair-play. Video beru pro fotbal jako přínos. Bez videa se píše o tom, co mohlo být, nebo nebylo. Na konci jsem bohužel věděl, že to bude penalta, když přerušili hru. Byl to pro nás velice nešťastný moment,“ řekl Lukáš v hodnocení zápasu. „Penalta to byla, to nebudu vůbec zastírat. Kdybych hráče nezasáhl, tak by možná dal gól do prázdné branky.“

„Jsme samozřejmě zklamaní, zejména když ztratíte vedení 3:0. V prvním poločase se nám dost dařilo, hráli jsme hodně koncentrovaně. V druhém poločase jsme udělali naprostý opak, ztráceli jsme míče, nesbírali odražené míče a přihrávky byly nepřesné,“ zklamaně řekl Štetina.

„Celkově sezóna z naší strany není dobrá, máme to špatně rozehrané. Chtěli jsme se odrazit k lepším výsledkům. První poločas byl dobrý, plný zajímavých akcí. Je to o charakteru, jít za vítězstvím jako celý tým. Byly to dva rozdílné poločasy. První dobrý, druhý byl jejich. Otevřeli hru a nakonec jim to vyšlo. Zápas jsme si zremizovali sami. Neplnili jsme to, co jsme měli a inkasovali jsme. Proč se to stává to zatím nevím, asi je to o hlavě,“ dodal Štětina.

„Kondičně jsme připravení dobře, neviděl jsem na některém spoluhráči, že by nemohl a neměl už síly. Je to prostě o psychice,“ pokračoval Lukáš.

Václav Kadlec po remíze v derby označil derby jako nejhorší zápas své fotbalové kariéry.

„Je to největší zklamání, co jsem zažil. Nejhorší zápas v mé kariéře,“ řekl zklamaně Kadlec, na kterém bylo vidět, jak ho ztráta vedení zasáhla. „Bude to ve mně hodně dlouho, ještě, že je reprezentační přestávka,“ dodal.

„Říkali jsme si v průběhu, ať neupustíme od toho, co hrajeme. Vedeme 3:0, takže nemusíme pospíchat a můžeme hrát klidně. Jenže jsme hráli až moc klidně,“ pokračoval Václav.

„V kabině je po zápase nálada hrozná, každý zpytuje své svědomí a každý si musí říct, jestli pro výhru udělal maximum. Především v druhém poločase,“ dodal Kadlec.

„Ve druhém poločase to byl hlavně boj. Měli jsme i několik šancí, ale nic vážného. Brankář Florin zase chytil všechno, kromě gólů. S tím nic dělat nemohl, jinak to byl boj,“ doplnil.

„Zápas ovlivnilo hodně video, které v prvním poločase připravilo oba celky o gól, Spartu o penaltu. V nastavení navíc byla dle videa nařízena penalta, kterou Slavia proměnila. Mně se to vůbec nelíbí. Celou dobu se hrál fotbal bez videa a najednou se zavádí video,“ řekl Kadlec.

„V první půli se čtyřikrát zhlédlo video, nastavilo se o dvě minuty. Po přestávce nebylo ani jednou video, byly tři střídání, nastavení bylo pět minut. To není omluva pro nás, protože jsme to měli uhrát, ale je to velice zajímavé,“ řekl Kadlec a dodal,“Je to pro nás obrovská komplikace do zbytku sezóny, všichni okolo nás vyhráli.“

„Jsem vděčný fanouškům za to, že nás podporovali až do konce, hnali nás, ale nakonec jsme je zklamali. Vůbec se nedivím, že na konci pískali, byli hodně nespokojení. Já bych taky pískal, protože ztratit vedení 3:0 je hrozné,“ řekl na adresu fanoušků.

„V případě výhry jsme mohli mít patnáct bodů, protože jsme měli všech pět dosavadních zápasů vyhrát. Místo toho máme čtyři remízy. Fyzicky na tom špatně nejsme, protože v předchozích zápasech jsme naběhali více než soupeři.       Máme dostatečně zkušený tým, abychom zápasy zvládli. Nevidím důvod, proč bychom měli být nervózní a ztrácet zápasy. Snažím se neustále na to přijít, ale netuším, co se s námi děje,“ dodal Václav.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský, Milan Škoda po utkání:

Čtsa, kc, audio, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář