Sparta nedokázala opět uhlídat vedení!

Sparta remizovala po výborně rozehraném 289. pražském derby se Slavií, když po prvním poločase vedla 3:0, ale nakonec utkání skončilo remízou 3:3. O konečném výsledku rozhodl v nastaveném čase Milan Škoda, který proměnil penaltu. Za Spartu se dvakrát střelecky prosadil Nicolae Stanciu.

Sparťané nastoupili do derby s Václavem Kadlecem a Davidem Lafatou na postu útočníků. V sestavě sparťanů se objevil Srdjan Plavšić. Slavie nastoupila v nejsilnější sestavě, nechyběl ani bývalý sparťanský hráč Josef Hušbauer.

Sparťané začali zápas velice dobře a byli aktivnějším týmem. Do vedení se dostali sparťané již ve 12. minutě, kdy Stanciu poslal tvrdou střelu z vápna na branku, kterou tečoval slavistický brankář Kolář do vlastní sítě 1:0.

17.3.2018 / sport / fotbal /Sparta /Slavia/ 289. Derby /
FOTO CPA

Sparta z důrazné aktivity dál neslevila a vypracovala si další šance. Nejprve Lafata, který po centru Václava Kadlece z pravé strany zblízka přestřelil branku. Ve 32. minutě se sparťané radovali podruhé, když si Tomáš Souček z rohového kopu srazil míč do vlastní sítě 2:0.

V závěru prvního poločasu se sparťané radovali po třetí, kdy Nicolae Stanciu se trefil z hranice velkého vápna z výhodné střelecké pozice a prudkou střelou prostřelil brankáře Koláře 3:0.

Trenér Slavie Trpišovský udělal do druhého poločasu dvě změny v sestavě, Naopak sparťané se víc zaměřili na zajištěnou defenzivu, což se jim vymstilo, neboť hostující hráči se dostávali bez problémů do střeleckých příležitostí, které domácí zatím odvraceli, nebo je vychytal brankář Florin Nita.

Slavisté se přesto dál snažili o zkorigování nepříjemného skóre a tak se stal zápas velice dramatickým. V 70. minutě po chybě domácí obrany se prosadil po akci hostující Stoch a snížil na 1:3. Na druhé straně mohl navýšit sparťanské vedení Lukáš Štetina, kdy se míč po střele odrazil od brankáře Koláře, jenže hlavou z malého vápna nedokázal skórovat a těsně minul pravou tyč branky.

17.3.2018 / sport / fotbal /Sparta /Slavia/ 289. Derby /
FOTO CPA

Šest minut před koncem zápasu se z rohového kopu hlavou trefil nabíhající Simon Deli, který k radosti spoluhráčů snížil na rozdíl jedné branky 2:3. O těžce vybojované vedení a nakonec vítězství přišli sparťané v nastaveném čase. Nejprve rozhodčí Královec neodpískal zákrok Lukáše Štetiny na pronikajícího Stanislava Tecla ve vápně domácího celku, ale následně po konzultaci s video-rozhodčím nařídil pokutový kop, který proměnil kapitán slavistů Milan Škoda a potvrdil konečné skóre na 3:3 za obrovského jásotu slávistických příznivců. Naopak domácí fanoušci, sparťanské hráče vyprovodili do kabiny pískotem.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:3 (3:0)

Branky: 12. a 43. Stanciu, 32. vlastní Souček – 70. Stoch, 83. Deli, 90.+5 z pen. Škoda. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek – Zelinka (video). ŽK: Lafata, V. Kadlec, Plavšič, Štetina – Danny, Hromada, Deli, Bořil.

Sparta: Nita – Zahustel, Costa, Štetina, Frýdek – Kulhánek, Kanga – V. Kadlec (82. Šural), Stanciu, Plavšič (90. M. Kadlec) – Lafata (71. Sáček). Trenér: Hapal.

Slavia: Kolář – Frydrych (46. Van Buren, 74. Tecl), Jugas, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Danny (46. Hromada), Sobol – Škoda. Trenér: Trpišovský.

Čtsa, kc, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář