ROZHODNUTÍ DK ELH – FILIP PEŠÁN (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Disciplinární komise ELH ve složení předseda Karel Holý, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda, Radim Tesařík a Libor Procházka se zabývala odporem, podaným trenérem Filipem Pešánem proti rozhodnutí předsedy komise, kterým mu byla za vhození láhve a zasažení jednoho z rozhodčích v utkání HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec (4. 3. 2018) uložena finanční pokuta ve výši 50 000 Kč za Nesportovní chování.

V obhajobě trenér uvedl, že si je vědom toho, že vhození láhve je disciplinárním přestupkem, že však rozhodčích zasáhnout nechtěl a ani nezasáhl. Disciplinární komise ELH se s obhajobou neztotožnila a setrvala na stanovisku, že láhev zasáhla – potom, co trefila osobu na hráčské hlavici a roztočila se – rozhodčího do pravé nohy, od níž se odrazila do středu hrací plochy. Bezděčnosti jednání nenasvědčuje ani úkrok, který trenér před jejím vhozením učinil. Při projednávání případu přihlédla disciplinární komise i k rozhodnutí valné hromady APK LH, na níž se kluby dne 8. 2. 2018 jednomyslně dohodly, že omezí případy nesportovního chování svých členů vůči rozhodčím a vyzvaly k jejich nekompromisnímu postihování.

Disciplinární komise ELH, jejíhož jednání se trenér Filip Pešán ani jeho zástupce nezúčastnili, proto odpor odmítla a finanční pokutu ve výši 50 000 Kč potvrdila.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/so8f4-kNK2k.

Praha, 13. 3. 2018.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

 

Napsat komentář