Pořád jsme miminka, berou Plzeňané prohru s nadhledem!

Praha – Výsledkově tvrdě narazili, přesto si Plzeňané odvezli z Prahy spoustu pozitivních dojmů. Výběr západočeské metropole se poprvé utkal s mužstvem Superligy malého fotbalu a v pražských Vysočanech dominoval domácí tým, který v přátelském utkání zvítězil 10:1.

Plzeňský svaz malého fotbalu vznikl teprve v srpnu a jeho výběr se teprve rodí, takže se s nejvyšší úrovni pozvolna seznamuje. „Pro nás mělo utkání jedině pozitiva. Sice jsme utržili debakl, ale zápas jsme si užili. Viděli jsme, jak takové mužstvo funguje. Pořád jsme ještě miminka, musíme se dost učit v taktice a organizaci, ale jsem z toho nadšený. Výsledek neřešíme, jsme rád, že jsme si zahráli,“ uvedl plzeňský hráč Karel Fürbacher.

Západočeši přivezli do Prahy jenom devět hráčů, na poslední chvíli jim někteří vypadli. Ukázali individuální dovednosti a v záloze mají ještě další posily, které výběr pozvednou. „Škoda, že jsme nenastoupili v nejsilnější sestavě, chyběli nám tři, čtyři hráči, kteří s námi normálně nastupují. Ale základ máme dobrý,“ podotkl Fürbacher.

Praha vyrukovala do přípravného utkání s dvanácti hráči a na hřišti podle očekávání dominovala. „Pro nás je dobré, že jsme se zase po delší době viděli. Zkusili jsme si v utkání některé věci, jako standardní situace a power play, které jsme hráli na závěr. Zápas pro nás měl přínos,“ popsal český reprezentant Stanislav Mařík.

Ani tahoun pražského výběru si zápas nenechal ujít, spolu s ním nastoupili ještě další dva světoví šampioni z Tuniska – Michal Uhlíř s Tomášem Kounovským. Plzeňské hráče proháněli také dva evropští šampioni do 21 let – Břetislav Tvrzník s Adamem Krausem. „Přípravné zápasy jsme v minulých sezonách neměli, v tomhle je změna, která nám snad pomůže,“ připomněl Mařík. Další přátelský duel čeká Prahu 25. března v Příbrami.

Výčet českých reprezentantů ukazuje, jaké síle Plzeňané čelili. Kounovský si připsal čtyři branky, tři přidal Jiří Sodoma. Desetibranková cifra ale Západočechy nemusí děsit už z toho důvodu, že i v Superlize se takové výsledky objevují. „Poznali jsme, jaký to je rozdíl. Nedá se to srovnat se zápasy, které hrajeme v plzeňského soutěži. Tady jsme byli v opačné pozici, kdy jsme skoro nestíhali, soupeř nás předčil,“ uznal plzeňský hráč.

Západočeši mají na čem stavět a do budoucna touží po účasti v Superlize malého fotbalu. „Určitě je pro mě lákadlo ji hrát. Musíme se na to připravit, nevím, zda to bude už na další sezonu, ale chceme si k ní přidat. A doufám, že si ještě dáme s Prahou odvetu třeba v Plzni,“ pozval Fürbacher protivníka.

Praze patří po polovině třetího ročníku celostátní soutěže druhá pozice pouze o skóre za Pivovarem Černá Hora Blanensko. Na jaře chce podruhé trofej pro vítěze. „Máme nejvyšší ambice, musíme si od Brna vzít pohár zpátky,“ usmál se Mařík. „Tabulka je natřískaná, rozhodne, jak se týmy budou scházet. Záleží taky na formě hráčů a štěstí,“ doplnil pražský forvard.

Praha – Plzeň 10:1 (4:0)

Branky: 2., 16., 26. a 52. Kounovský, 14., 48. a 58. Sodoma, 34. a 54. Slánský, 48. Koutenský – 53. Hrbáček.

Praha: Maksym Dikusar – Michal Uhlíř, Břetislav Tvrzník, Pavel Slánský, Jiří Sodoma, Dias Idrissov, Lukáš Koutenský, Pavel Šultes, Stanislav Mařík, Tomáš Kounovský, Adam Kraus, Tomáš Jurčík.

Plzeň: Milan Vančát – Jakub Vavrač, Karel Fürbacher, František Paum, Jan Rous, Jan Šebek, Jakub Hrbáček, Jan Stockermayer, Stanislav Kocour.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Foto: Svatopluk Samler,

 

 

 

Napsat komentář