Jihlava porazila Duklu a už je devátá!

Fotbalisté Jihlavy nepřerušili sérii jarních výher a po výborném výkonu ve 20. kole HET ligy zvítězili 3:1 na hřišti Dukly. Strůjcem zaslouženého vítězství byl lotyšský útočník David Ikaunieks, který vsítil vedoucí první gól a na druhý nahrál Lukáši Zoubelemu. Výhru Vysočiny zpečetil Jozef Urblík, v závěru zápasu snížil Jan Holenda.

Bilance Vysočiny po podzimní části, je výborná neboť ve čtyřech jarních zápasech získala víc bodů než za celý podzim a v ligové tabulce se posunula na devátou příčku s náskokem šesti bodů na pásmo sestupu. Naopak Dukla opět prohrála a ztratila popáté body za sebou a je v tabulce dvanáctá.

Jihlavští fotbalisté si na jaře připsali výhry nad Slavií, Plzní a Teplicemi, což potvrdili na pražské Julisce proti Dukle, kde byli od začátku zápasu lepším týmem.

Moravané začali velice aktivně a již po čtyřech minutách hry se blýskl Fulnek z dvaceti metrů hezkou střelou, která orazítkovala břevno. V 10. minutě se již hosté radovali po rychlé kombinační akci, kdy Vaculík našel do vápna nabíhajícího Fulneka, který nahrál míč lotyšskému útočníku Ikaunieksovi, ten otevřel skóre 0:1.

Po dvaceti minutách zahrozila Dukla, kdy Holenda přihrál míč na pronikajícího Preislera, ten centrem hledal Brandnera, který zblízka nedosáhl na míč.

Ve 30. minutě hosté navýšili vedení, když Ikaunieks udržel míč, ten přihrál na volného Zoubeleho, který přesně umístněnou střelou do šibenice, nedal brankáři Radovi žádnou šanci.

Po změně stran provedl domácí trenér Hynek jedinou změnu v sestavě, místo stopera Jiránka poslal do hry ofenzivního hráče Djuranoviče. Jenže Jihlava po několika minutách se snažila udeřit potřetí, ale brankář Rada vytáhl tečovanou střelu Holíka nad břevno. Na druhé straně prověřil gólmana Rakovana střelou z pětadvaceti metrů Bezpalec.

Zaslouženou výhru potvrdili jihlavští v 69. minutě nádhernou střelou Urblíka z dvaceti metrů, na kterou domácí brankář ani nereagoval. Dukla se přesto snažila o zkorigování nepříjemného skóre, nejprve Kušnír nastřelil tyč a pět minut před koncem po centru Poddaného snížil Holenda na 1:3.

„Většinu prvního poločasu a třech branek bylo vidět, jaké má Jihlava teď sebevědomí, naopak my uděláme vždy vše zpátky. Jihlava je v současné době v laufu, my potvrdili, že se nám nedaří. Byly tam pasáže, kdy jsme měli šanci za stavu 0:1, která nás mohla hned dostat do zápasu, ale inkasovali jsme podruhé. Po třetím inkasovaném gólu jsme udělali hrubou chybu, stačilo přitlačit na míč. Mrzí mě, že dáme nejnebezpečnějšímu hráči dostatek prostoru na zakončení. V závěru jsme začali hrát jiný fotbal, měli jsme dostatek příležitostí, abychom s nepříznivým výsledkem něco udělali. Vítězství Jihlava zaslouženě vyhrála,“ řekl Jaroslav Hynek trenér Dukly.

„Vyšel nám dobře úvod utkání, měli jsme pár nebezpečných akcí, dali jsme gól, pak jsme po hezké akci navýšili vedení. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát opět aktivně, což se dařilo do závěru zápasu, ale pak jsme se nechali zatlačit a dostali jsme zbytečný gól po chybě při standardní situaci. Pak jsme spíše kontrolovali a hlídali zaslouženou výhru. Náš herní způsob je postavený na rychlosti a výborné fyzické přípravě. Zejména musíme být neustále aktivní v obraně a útoku. Máme jediný cíl a za tím jde celé mužstvo,“ zhodnotil spokojeně Martin Svědík trenér Jihlavy.  

FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava 1:3 (0:2)

Branky: 85. Holenda – 10. Ikaunieks, 30. Zoubele, 69. Urblík. Rozhodčí: Machálek – Wilczek, Vít. ŽK: Podaný – Ljovin, Fulnek, Ikaunieks. Diváci: 1154.

Dukla: Rada – Kušnír, Ostojič, Jiránek (46. Djuranovič), Podaný – Bezpalec, Holek (79. Schranz) – Brandner, Lukáš Holík, Preisler (60. Douděra) – Holenda. Trenér: Hynek.

Jihlava: Rakovan – Vaculík (66. Nový), Tlustý, Buchta, Schumacher – Fulnek, Ljovin, Urblík (83. Mara), Zoubele (46. Libor Holík) – Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Svědík.

Čtsa, ph., foto: www.fcvysocina.cz

 

Napsat komentář