Praha nic nepodceňuje. K přátelskému utkání si pozvala Plzeň!

Praha – Ostrá prověrka kvality čeká plzeňské hráče, jejichž svaz patří do Asociace malého fotbalu České republiky teprve od srpna. K přípravnému utkání si je pozvala Praha, vítěz historicky prvního ročníku Superligy malého fotbalu.

Pražané se pečlivě připravují na start jarní části celostátní soutěže, v níž jim patří druhá pozice pouze o skóre za Blanenskem. „Dali jsem si cíl Superligu vyhrát a tentokrát nechceme nic podcenit. Snažíme se neponechat nic náhodě, jdeme úplně od píky. Při letošní vyrovnanosti týmů rozhodnou maličkosti, a proto chceme být co nejlépe připravení,“ oznamuje vedoucí pražského výběru David Pecka.

Plzeň dosud k žádnému zápasu proti superligovému sokovi nenastoupila. To se změní už v pondělí 12. března, kdy utkání v půl sedmé večer začíná v Zákostelní ulici v pražských Vysočanech. „Podle toho, co jsem si zjišťoval, má Plzeň individuálně velice kvalitní fotbalisty. Je to mladý progresivní tým, šikovní hráči jeden na jednoho, což nám může suplovat například Blanensko nebo Brno. Uvidíme, jak budou Plzeňáci fungovat jako tým a po taktické stránce,“ přemítá Pecka.

Praha má v plánu ještě jeden přípravný duel, 25. března od sedmi hodin večer nastoupí v Příbrami. „Potřebujeme se sehrávat, k tomu jsme si vyčlenili dva přáteláky, Nastoupí hráči, které máme v širším výběru a chceme je do utkání podle možností rozdělit půl na půl. Vyzkoušíme, v jaké se teď ocitají formě,“ informuje vedoucí pražského výběru.

Do jarní části celostátní soutěže míří druhý celek tabulky s neměnným kádrem. „Naše základna je široká a věříme v kvalitu hráčů, se kterými pracujeme delší dobu. Také chceme dát šanci těm, kteří se ve výběru objevili, ale zatím nedostali moc příležitostí,“ popisuje.

Nové tváře tak pražský dres patrně neobléknou, i když… „Stále se nevzdáváme myšlenky na jedno jméno, které by Superligu mediálně katapultovalo do výšin,“ naznačuje tajemně Pecka.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Foto: Svatopluk Samler,

 

Napsat komentář