Pavel Vrba: Sporting budeme chtít potrápit a možná i překvapit!

Viktoria vstoupí do osmifinálového dvojzápasu soubojem na hřišti portugalského Sportingu CP. Zástupci plzeňského týmu si v předvečer utkání uvědomují sílu soupeře, zbraně však rozhodně neskládají.

„Pro nás je to obrovská motivace, chtěli jsme se přes zimu udržet v Evropě a nyní se budeme snažit udělat všechno proto, abychom se dostali i přes Sporting,“ říká před zápasem Daniel Kolář.

Informovaní budou viktoriáni dobře. „Sporting jsme sledovali na videu. Víme o jeho skvělé historii a výborné pověsti. Máme o nich přehled a víme, jakým způsobem umí hrát, ale jeho reálnou sílu budu moci zhodnotit asi až po absolvování vzájemného dvojzápasu,“ přemýšlí Kolář.

„Sporting má skvělá hráče s úspěšnými kariérami. Tým jako takový je ambiciózní, má velké jméno a já jsem rád, že s takovým týmem můžeme hrát,“ shrnuje plzeňský záložník.

„Favoritem na postup je Sporting, který má mnohem víc zkušeností i velice kvalitní hráče. Na druhou stranu my jsme také načerpali zkušenosti a budeme chtít Sporting potrápit a možná i překvapit. Náš zítřejší soupeř v posledních zápasech předvádí obrovsky ofenzivní fotbal. Portugalská mužstva obecně hrají ofenzivně, což je určitě z části jejích filozofií,“ rozebírá trenér Pavel Vrba.

„Motivace postoupit je obrovská. Pro celý český fotbal by tohle byl úspěch, proto uděláme pro postup úplné maximum,“ má jasno Vrba.

Sporting CP je bezesporu o úroveň výše než poslední evropský soupeř Viktorie z Bělehradu. „Nevím, jestli bude stačit výkon, který jsme předvedli v prvním poločase zápasu v Bělehradě. Na druhou stranu ve druhé půli tohoto utkání i celém odvetném duelu v Plzni jsme předvedli naši ofenzivní sílu. Uvidíme, zda to bude na Sporting stačit,“ uzavírá Pavel Vrba.

Trenér Pavel Vrba, Daniel Kolář, Jan Kopic před zápasem:

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz 

Napsat komentář