Vyřazovací boje v GENERALI PLAY OFF TIPSPORT EXTRALIGY startují v úterý 6. března

Letošní ročník základní části Tipsport extraligy přinesl tradičně pořádné drama, neboť se takřka do poslední chvíle bojovalo o co nejlepší výchozí pozice pro play off. To vše už je minulostí, pro všechny zainteresované totiž přichází nejdůležitější období sezony. V úterý 6. března se rozjedou vyřazovací boje, na jejichž konci bude znám nový český mistr. Zatímco v předkole stačí k postupu tři vítězné zápasy, od čtvrtfinále musí jeden z týmů vyhrát čtyřikrát, aby si zajistil postup do dalšího kola.

Závěrečná vyřazovací část nese podruhé název po jednom z hlavních partnerů českého hokeje, akciové společnosti Generali pojišťovna, která podporovala od uplynulé sezóny extraligový hokej, za to jí patří od extraligových klubů a vedení českého hokeje poděkování.

Vítězem základní části a držitelem Prezidentského poháru se po osmi letech stali hokejisté HC Škoda Plzeň. Předloňský bodový rekord Liberce, jehož hodnota činí 118 bodů, sice nepřekonali, ale se ziskem 107 bodů vytvořili nový klubový rekord v počtu nasbíraných bodů. Na zápasy základní části nejvyšší tuzemské soutěže si průměrně našlo cestu 5 455 diváků, čímž byl překonán divácký rekord ze sezony 2015/16. Nejvíce fanoušků zavítalo na duel 32. kola mezi Spartou a Kometou – 16 343.

Přímý postup do Generali play off spolu s HC Škoda Plzeň vybojovaly kluby Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, HC Kometa Brno a HC Dynamo Pardubice. V předkole se střetnou Bílí Tygři Liberec s HC Sparta Praha a HC Olomouc s Aukro Berani Zlín. Skupinu o umístění budou hrát Piráti Chomutov, BK Mladá Boleslav, HC Dukla Jihlava a HC Verva Litvínov. Dva nejhorší kluby budou bojovat s vítězi semifinále WSM Ligy o zachování extraligové příslušnosti.

Zajímavé bude sledovat, jak se v GENERALI PLAY OFF poperou s rolí obhájce titulu hokejisté Komety Brno a jak si povedou vítěz základní části z Plzně nebo hvězdami nabitý Hradec Králové. Na dobrý výsledek určitě pomýšlejí také další ambiciózní kluby. Výše uvedené skutečnosti i řada dalších lákadel dávají tušit, že fanoušky čeká napínavá podívaná plná krásných akcí, tvrdých střetů a pohotových brankářských zákroků. Nejpozději ve čtvrtek 26. dubna bude znám nejlepší tým GENERALI PLAY OFF, nový vítěz Tipsport extraligy a zároveň držitel Masarykova poháru.

Tisková konference před Generali Play off Tipsport extraligy:

Josef Řezníček ředitel ČSLH Tipsport extraligy:

Program předkola Generali play off Tipsport extraliga:

Úterý 6. března – 1 zápasy:

17:20 HC Olomouc – Aukro Berani Zlín (ČT sport), 18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

Program předkola Generali play off Tipsport extraliga

Středa 7. března – 2. zápasy:

18:00 HC Olomouc – Aukro Berani Zlín, 18:20 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (ČT sport)

Pátek 9. března – 3. zápasy:

17:00 Aukro Berani Zlín – HC Olomouc, 18:30 HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

Sobota 10. března – případné 4. zápasy:

16:00 HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec, 17:00 Aukro Berani Zlín – HC Olomouc

Pondělí 12. března – případné 5. zápasy:

18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha, 18:00 HC Olomouc – Aukro Berani Zlín

Kompletní informační tisková zpráva ZDE,

Čtsa,kc, audio, foto, www.bpa.cz

 

Napsat komentář