Semerád vítězí!

Seriál Autodrom Rally Série se nám přiblížil ke svému závěru a všichni byli zvědaví, kdo nakonec postoupí na Jarní Setkání Mistrů Volantu, které se uskuteční na Autodromu v Sosnové u České Lípy 18.3. spolu s Dakar Setkáním. Nejlépe si s velmi zmrzlou tratí poradil mladý Petr Semerád (Mitsubishi), který nenechal nikoho na pochybách kdo je v neděli 4.3. v Sosnové pánem a byl nejrychlejší již od měřeného tréninku. Na stupních vítězů absolutně i ve třídě 6 jej doplnili Marek Novák (Kart Honda) a Miloš Feigl (Mitsubishi). Oba dva se v poslední jízdě tak moc snažili sesadit Petra z trůnu, že si oba svorně vylomili o pneumatiku u tratě kolo. I tak jim jejich předchozí časy stačily na stupně vítězů.

Ve dvoukolkách byly souboje hned od počátku velmi vyrovnané. Z vítězství se nakonec radoval Leoš Hradil (Škoda), když v součtu 4 časů byl o sekundu rychlejší než druhý Petr Starý (Honda), který o nicotných 20 setin sekundy překonal třetího Jindřicha Majera (BMW).

Kategorii 1 ovládl opět Tomáš Jarosil (Citroen) a tím ještě nevzdal naději na celkové vítězství. Druhý byl průběžně vedoucí Filip Strahal (Honda) a třetí pak Marek Hons (Peugeot).

Ve třídě 2 zvítězil Petr Starý (Honda) před Jindřichem Majerem (BMW), třetí byl Michal Suk (Ford).

I v kategorii 3 byly velmi těsné souboje. Z vítězství se radoval Vladimír Hanzl (Ford), když o 66 setin sekundy na druhé místo odsunul Václava Bumbálka (Mitsubishi). O dalších 1,5 sekundy zpět skončil třetí Michal Nový (Subaru).

Kategorii 4 zcela ovládl Leoš Hradil, druhý byl Lukáš Krupička (Ford) a třetí Jindřich Křístek (Honda).

I kategorie 5 nabídla velice vyrovnané souboje, když první Tomáš Kudrna (BMW) zvítězil před Ondřejem Zdražilem (Renault) jen o jedinou sekundu. Třetí byl Petr Kolář (BMW), který zůstal o další 2 sekundy zpět.Kategorie 6 kopírovala tentokrát absolutní pořadí.

Sedmý závod proběhl za mrazivého počasí a až na několik drobných technických problémů se obešel bez vážnějších havárií. Všichni se již těšíme na poslední, osmý závod, který se uskuteční v sobotu 17.3., na nějž naváže nedělní program, kde se představí jak hvězdy dakarských maratonů, tak i hvězdy letošního seriálu Autodrom Rally Série. A proto v neděli 18.3. rozhodně neseďte domu, protože v Sosnové u České Lípy se budou dít nevídané věci.

Více informací včetně kalendáře, přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

Petr Pavlát,

Napsat komentář