ROZHODNUTÍ DISCIPLINÁRNÍ KOMISE ČSLH – D. VÍTEK A T. FROLO (VHK VSETÍN)

Disciplinární komise ČSLH ve složení předseda Aleš Kmoníček, členové Pavel Setikovský, Josef Řezníček, Vladimír Šindler, Martin Loukota a Antonín Vansa se v mimořádném řízení zabývala zákrokem hráče Davida Vítka na protihráče Vladimíra Sičáka, za který mu byl v utkání VHK Vsetín – HC Energie Karlovy Vary, které se hrálo 3.3.2018, uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy a krku.

Na základě videozáznamu shledala, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a mimo zorný úhel protihráče, který byl navíc vázán jiným soubojem. Hráč vedl svůj zákrok se značnou razancí a bez snahy zahrát kotouč, ačkoli si musel být vědom skutečnosti, že protihráč má minimální možnost se zásahu, vedenému z pozice tzv. třetího hráče v souboji, bránit. V důsledku střetu a poranění hlavy, které utrpěl, protihráč utkání nedokončil. Disciplinární komise ČSLH potrestala hráče Davida Vítka (VHK Vsetín) nepodmíněným zastavením činnosti na pět soutěžních utkání, které nabude účinnosti po vypršení trestu za dva uložené tresty do konce utkání v soutěži.

Disciplinární komise ČSLH se na základě podnětu klubu HC Energie Karlovy Vary zabývala rovněž zákrokem Tomáše Frola na protihráče Ondřeje Beránka ve stejném utkání. V tomto případě dospěla k závěru, že zákrok byl veden čelně, a to tím způsobem, že hráč z jízdy vzad aktivně vystoupil proti pohybu protihráče. Ačkoli bylo jeho cílem ataktovat protihráče tělem, z dostupných záběrů je pravděpodobné, že při střetu došlo k zásahu kolenem. Vzhledem k nedostatečné průkaznosti záběru se komise nicméně přiklonila k názoru rozhodčích, kteří měli na hrací ploše nejlepší možný výhled a hráči uložili menší trest za Faul kolenem, nikoli větší trest a osobní trest do konce utkání, ukládaný tehdy, pokud by byl zákrok zvlášť nebezpečného charakteru. Disciplinární komise ČSLH rozhodla, že považuje trest uložený v utkání za dostatečný a od dalšího potrestání upustila.

Praha 04. 03. 2018

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář