Kyjev uspořádá evropský šampionát na ostrově v centru města!

Brno – Česká reprezentace v malém fotbale sice v uplynulém roce získala zlato na mistrovství světa, ovšem na evropském šampionátu brala jen stříbro, když v brněnských Lužánkách podlehla ve finále Rusku až na pokutové kopy. Chybějící evropský primát se pokusí získat na Ukrajině, která získala pořadatelství kontinentálního šampionátu pro tento rok.

Mistrovství Evropy se uskuteční v hlavním městě Kyjevě od 12. do 18. srpna. „Jsem nadšený, že poprvé bude hostit evropský šampionát tak velké město známé po celém světě. Je to obrovský krok pro Evropskou federaci malého fotbalu. Když jsme viděli sportoviště, jsme přesvědčení, že klání bude na nejvyšší úrovni a půjde o obrovskou zkušenost pro hráče i diváky v Kyjevě, ale také u televizních obrazovek po celém světě,“ pronesl maďarský prezident Evropské federace malého fotbalu David Tibor.

zleva Dávid Tibor, prezident Evropské federace malého
fotbalu, Žeňa Doncov, prezident Ukrajinské federace malého fotbalu, a
prezident Světové federace malého fotbalu Filip Juda.

Kyjev zvítězil před kazašským hlavním městem Astanou. „Rozhodování o pořadateli Eura 2018 bylo opravdu složité a vyrovnané. Jak Astana, tak i Kyjev nabídly něco nového. Rozhodnutí nakonec padlo na Ukrajinu a Kyjev. Díky nedávné inspekční cestě do Kyjeva jsem měl možnost vidět místo konání na vlastní oči a musím říct, že letos bude novinek opravdu hodně.“ ocenil pořadatelské město Jakub Štefek, donedávna vedoucí české reprezentace a nyní ředitel akcí evropské federace.

Třímilionový Kyjev uspořádá evropský šampionát na ostrově uprostřed města, hřiště vznikne z areálu pro plážový fotbal. Rozlosování do základních skupin se uskuteční první dubnový víkend. „V centru velkoměsta, na ostrově, který je plný sportovišť, čeká nejen hráče, ale i fanoušky opravdu velké zázemí. Stadion zde již stojí, týmy budou mít relaxační zónu třeba i na pláži, díky velké rotaci veřejnosti očekáváme, že se na ostrově vytvoří taková velká fanzóna,“ vyhlížel turnaj Štefek.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář