Poslední možnost kvalifikace na Jarní Setkání mistrů volantu?

V neděli 4. března se uskuteční na Autodromu v Sosnové u České Lípy již sedmý, předposlední závod osmidílné Autodrom Rally Série po němž se rozhodne o nominaci závodníků na Jarní Setkání Mistrů volantů, které se spolu s Dakar setkáním uskuteční v neděli 18. března.

Na toto prestižní závodění před plnými tribunami již mají postup jistý všichni čtyři absolutní vítězové předchozích šesti závodů, tedy Jindřich Majer (BMW), Petr Semerád (Mitsubishi), Lukáš Krupička (Ford) a Tomáš Hrazdíra (Mitsubishi). Ve třídě 1 má nejlépe našlápnuto Filip Strahal (Honda), ale Marek Hons (Peugeot) i Tomáš Jarosil (Citroen) mu vítězství jistě nenechají zadarmo.

Třídu 2 zatím ovládá Jindřich Majer s velkým náskokem před druhým Alešem Gollnerem (Honda), který mu však je v mnoha závodech zdatným soupeřem a vítězství bývají mnohdy o pár setinek. Ve třídě 3 se již dotáhl Václav Bumbálek (Mitsubishi) bodově na Michala Nového (Subaru) a tito 2 si to rozdají o zlato ve třídě 3. Ve třídě 4 spolu bojují Leoš Hradil (Škoda) a Lukáš Krupička (Ford). Který z nich bude ten úspěšnější, si musíme počkat asi až do úplně posledního závodu série ARS.

Ve třídě 5 se po třech vítězstvích v řadě za sebou usadil na čele Tomáš Kudrna (BMW), který na druhé místo odsunul Ondřeje Zdražila (Renault). Třetí o několik bodů zpět je pak Jan Zubatý (Citroen). Na čele třídy 6 se usadil Petr Semerád (Mitsubishi), druhý je průběžně Miloš Feigl (Mitsubishi) a na třetí místo se po absencích propadl Tomáš Hrazdíra. Ten jezdil zatím většinou s vozy Mitsubishi, ale tentokrát vyzkouší Kart Yamaha.

Pořadatel si pro všechny přihlášené do sedmého závodu ARS připravil ještě jeden bonus a tím je bezplatná vstupenka na Jarní Setkání mistrů volantu – Dakar setkání, které se koná jen 14 dnů po předposledním závodě ARS. I proto neváhejte a přijeďte si zazávodit na profesionálně zabezpečenou trať Autodromu v Sosnové. On-line výsledky, pro diváky vstup na tribuny zdarma i zázemí ve vyhřáté restauraci je u nás samozřejmostí.

Více informací včetně kalendáře, přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

Petr Pavlát,

Napsat komentář