Sparta po výhře nad Libercem se posunula k druhému místu!

Trenér Sparty Stramaccioni poslal do zápasu 17. kola HET ligy proti Slovanu Liberec pozměněnou základní sestavu oproti podzimní části, novými posilami, do branky Nita Florina, do záložní řady Nikolae Stanciu a Kanga Kaku, kteří mají velkou zásluhu na výhře 2:0 proti severočeskému týmu. Na lavici náhradníků se posadil David Lafata a David Bičík, kapitánem letenského týmu byl určen Václav Kadlec, který nastoupil na hrotu útoku.

Sparta začala utkání velice aktivně a v následujících minutách měla průběh hry pod kontrolou a rychlou kombinací několikrát zahrozila, ale jakýkoliv pokus hostující obrana dokázala odvrátit do bezpečí a následně přejít do rychlého protiútoku, s kterým si domácí obrana dokázala poradit.  

V 5. minutě se sparťané ujímají vedení po rychlém přenesení hry a následném centru z levé strany, který odvrátila hostující obrana na velké vápno, míč z voleje poslal tvrdou střelou nabíhajícího Stanciu do sítě 1:0.

Sparťané v dalším průběhu hry, zejména hrozili z protiútoků po centrech ze stran, dvakrát se dostal do šance Kadlec, jenže jeho snahu o navýšení vedení odvrátili hostující obránci. Do šance se dostal i obránce David Hovorka, ale jeho snaha přehodit brankáře zablokoval obránce, takže míč skončil nad branku.

Úvod druhého poločasu se nezměnil, domácí se snažili navázat na aktivitu prvního. Do gólové šance se dostal po hezké akci nejprve Ben Chaim a  následně Stanciu, ale jejich nepřesné zakončení z hranice velkého vápna skončilo vedle brankových tyčí. Na druhé straně mohl vyrovnat Folprecht, ale jeho hlavička zblízka skončila nad břevnem.

Hosté v závěrečně čtvrt hodině přidali na důrazu, zpřesnili přihrávku a domácí tým dostali pod tlak a moc nescházelo, aby vyrovnali. Nejprve brankář Nita zlikvidoval z blízka střelu Bosančiće, následně ze skrumáže vykopával míč Štětina z brankové čáry.

V závěru zápasu se ještě Severočeši snažili aspoň o zisku jednoho bodu, vypracovali si několik standardních situacím, které ale sparťané dokázali odvrátit.

V nastavení byl ještě faulován pronikající David Lafata v pokutovém území a následnou nařízenou penaltu proměnil bez problémů Guélor Kanga, který se poprvé v rudém dresu prosadil střelecky 2:0.

Sparta se po výhře a zisku tří bodů posunula o bod před svého soupeře v ligové tabulce.

AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 5. Stanciu, 90+3. Kanga z pen. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Wilczek. ŽK: Karafiát, Bosančić. Diváci: 13 811.

Sparta: Nita – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek – Mavuba, Stanciu (86. Kulhánek), Kanga – Ben Chaim (66. Lafata), Vatajelu (78. Plavšić) – V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.

Liberec: Hladký – Coufal, Karafiát, Kačaraba, Kerbr – Oscar, Folprecht, Breite, Mikula (58. Bosančić) – Potočný, Bartl (79. Voltr). Trenér: Holoubek.

Čtsa,kc, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář