Všichni se těšíme na ligu!

Dnes se uskutečnila v Ďolíčku tisková konference Bohemians 1905 před jarní částí HET ligy.

Úvodní slovo měl ředitel klubu Darek Jakubowicz, který seznámil přítomné zástupce médií o uzavření smlouvy s pražským magistrátem ohledně fotbalového stadionu:

“ Čtrnáctého prosince prošla pražským zastupitelstvem změna smlouvy, která se odsouhlasila 31. 3. 2016. Konečně se mohl uskutečnit zápis do katastru, k němuž došlo 17. 1. tohoto roku. V minulém týdnu jsme byli součástí protokolárního převzetí mezi bývalým majitelem a Prahou. Ale čekáme na podpis nájemní smlouvy, které se uskuteční tento týden. Nájem za stadion, činí 125 000 Kč měsíčně, navíc platíme veškeré náklady spojené s provozem stadionu, na rozdíl od jiných městských stadionů.“

Na aktuální otázku ohledně vytápění hrací plochy: „Vytápíme pět týdnů. Podle regulí musíme mít 10 centimetrů pod zemí osm stupňů. Na čidlech máme teplotu 10,6 a 10,1, což je vysoce nad určenou hodnotou, takže topíme více než je potřeba. Ale máme specifické prostředí a určitou vlhkost. Shoda náhod může způsobit cokoliv, ale jsme maximálně připraveni,“ odpověděl ředitel.

„S trenérem Martinem Haškem jsme se domluvili, že se pokusíme udržet mužstvo pohromadě a nebude další zájem tým měnit. Hráči, kteří odešli, tak pravidelně nenastupovali, jejich situace by se nezměnila. Místo brankáře Viktora Budinského, který se vrátil do Sparty, jsme na post gólmana získali Michala Bártu na hostování z Jablonce. Dále přišel na hostování, s opcí přišel Jan Záviška z Jihlavy. Z Hradce Králové přestoupil Jiří Bederka. Ještě jsme usilovali o další dva hráče, ale jejich příchod se neuskuteční. Například jedním z nich byl Davis Ikaunieks, ale po jednáních s vedením Jihlavy, to bylo nad možnosti Bohemians. Takže jsem případ Ikauniekse odložil, jeho angažmá v Bohemce, zatím není reálné. Po dlouhých zraněních se vrátil do kádru Švec a věříme, že bude naplno připravený Benjamin Tetteh. V týmu došlo k velkému posunu, protože neřešíme odchod osmi hráčů, nebo příchod sedmi, jako minulou sezónu,“ řekl sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

„Odehráli jsme tři zápasy s druholigovými týmy v rámci Tipsport ligy, které jsme zvládli bez větších problémů. Podařilo se nám postoupit přes semifinále, jenže jsme neuspěli ve finále proti Brnu po velice vyrovnaném průběhu. Na soustředění v Turecku jsme se potýkali s přechodem z umělého povrchu na přírodní trávu. Před prvním utkáním jsem měl velké obavy, ale hráči je svým dobrým výkonem vyvrátili. S Kazaní jsme sice prohráli, přesto jsme byli vyrovnaným protivníkem. Vyhráli jsme nad Gabalou, se kterou se nemůžeme finančně vůbec rovnat, ale na hřišti jsme dominovali. V posledním utkání se Žalgirisem jsme měli převahu, gólové příležitosti, přesto jsme remizovali. S průběhem soustředění jsme byli vcelku spokojeni. V generálce proti Ružomberoku jsme hráli dobře v prvním poločase, ale gólově jsme zklamali. Ve druhém poločase jsme dobře nehráli a dostali jsme za vyučenou, přesto jsme nakonec vyhráli. Tento týden proběhne velmi koncentrovaná a absolutně seriózní příprava na zápas sobotní ligový zápas s Brnem, který je pro nás důležitý, chceme plně bodovat, “ trenér Martin Hašek, zhodnotil zimní přípravu před ligou.

„Nálada v týmu je velice dobrá, máme za sebou vcelku výbornou přípravu v zápasech a na tréninku. Zejména se výkonnostně zlepšujeme, jako mužstvo i jednotlivě. Každého totiž potěší, když vidí, že je výkonnostně lepší než před půl rokem. A tak všichni chtějí hrát mistrovský zápas o body, o prestiž a hlavně před fanoušky a lidmi,“ zhodnotil zástupce hráčského kádru Martin Hašek ml.

Tisková konference před 17. kolem HET ligy:

Čtsa, kc, foto, audio,

Napsat komentář