Mistroství světa v halovém hokeji, Berlín 2018

Tento víkend skončilo mistroství světa v halovém hokeji, které se hrálo v Berlíně. Tento turnaj přinesl několik napínavých okamžiků, které se týkal našeho celku jak mužů, tak žen. Začátek letošního roku je pro naše reprezentanty velice náročný, protože ani ne před měsícem oba týmy hrály na mistroství Evropy. Muži na ME skončili na 5. místě, ženám utekla bronzová medaile o dva góly. Proto očekávání na mistroství světa nebyly malé.

V Berlíně se sešlo v každé kategorii 12 týmů z celého světa, hrálo se na dvě skupiny. Oba naše celky postoupily do čtvrtfinále. Muži se utkaly s Iránem. Byl to velice napínavý zápas, kdy Češi vedli 2:0, Iránci ke konci zápasu o dost přitvrdili a dostali naši obranu pod tlak. Konečný hvizd určil výsledek 2:2. Rozhodovaly proto nájezdy. Naši bohužel neuspěli. I na tomto turnaji mužský výběr z České republiky potvrdil, že patří mezi špičku a obsadil krásné celkové 5. místo. Mistrem světa se stal výběr z Rakouska, která porazil před vyprodanou arénou na nájezdy reprezentanty z Německa.

Ženy ve čtvrtfinále narazily na Holandský tým. Dopředu naše reprezentantky věděly, že to bude velice náročný souboj, a proto do něj vstoupily o to s větší vervou. Čistý štít držely až do 9. minuty, kdy se poprvé rozvlnila česká síť. To Holanďanky vyprovokovalo ještě k většímu tlaku. Bohužel poločas pro český tým skončil nešťastně 0:4. V druhé půlce, české lvice bojovnice ukázaly svoji sílu a stáhly náskok na 3:5. Při české hře vabank – power play, Češky utržily další tři góly. Konečná bilance zápasu 3:8. Holanďanky se utkaly ve finále s Němkami, které je porazily 2:1 a tím se staly na domácí půdě mistryněmi světa roku 2018. Naše reprezentantky celkově obsadily hezké 7. místo.

Oproti profesionálním týmům z celého světa Česká Republika opět ukázala svoji sílu. I když naši reprezentanti se pozemním hokejem neživí a trénují po práci, ve svém volnu je vidět, že zkušenosti, talent a vůle vítězit jim rozhodně nechybí. 

Více informací:

http://www.pozemnihokej.cz/halove-mistrovstvi-sveta-berlin2

http://fih.ch/events/indoor-world-cup/5th-mens-indoor-world-cup/

Foto:

WORLDSPORTPICS, FRANK UIJLENBROEK

Mgr. Lenka Jeřábková, Předsedkyně marketingové komise,

Český svaz pozemního hokeje

Napsat komentář