NOMINACE ČESKÉ REPREZENTACE NA PARALYMPIJSKÝ TURNAJ V PCHJONGČCHANGU

Trenér Jiří Bříza nominoval na paralympijské hry, které proběhnou 10. – 18. března 2018 v korejském Pchjongčchangu, 15 hokejistů, z toho 2 brankáře, 5 obránců a 8 útočníků.

V nominaci figurují brankáři Michal Vápenka (HC Sparta Praha sledge hokej) a Martin Kudela (HC Sledge Studénka), obránci Pavel Doležal (SHK Mustangové AUTO IN), Miroslav Hrbek (SKV Sharks Karlovy Vary), Pavel Kubeš (SHK Mustangové AUTO IN), Jiří Raul (HC Sparta Praha sledge hokej) a Karel Wagner (SKV Sharks Karlovy Vary), útočníci Michal Geier (SKV Sharks Karlovy Vary), Zdeněk Hábl (SHK LAAP Zlín), Zdeněk Klíma (Motor Sledge CB), Zdeněk Krupička (HC Sparta Praha sledge hokej), David Motyčka (SHK Mustangové AUTO IN), Martin Novák (Soho Olomouc), David Palát (SHK LAAP Zlín) a Zdeněk Šafránek (SHK LAAP Zlín). Trenérem olympijského výběru je Jiří Bříza, asistentem Jan Katauer, trenérem brankářů Jakub Novotný.

Účastníky olympijského turnaje jsou celky České republiky, Itálie, Japonska, Kanady, Koreje, Norska, Švédska a USA. Česká reprezentace se v základní skupině utká 11. března 2018 s Koreou, 12. března se Spojenými státy a 13. března s Japonskem. Celky na třetích a čtvrtých místech se střetnou 14. března, semifinále je na programu 15. března, souboje o umístění 16. března, zápas o bronz 17. března a finále 18. března 2018.

Praha 07. 02. 2018

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH,

 

Napsat komentář