Předzápasový trénink Sparty!

V úterý na tréninku chyběl Néstor Albiach, který odcestoval na vyšetření do Prahy. Sparťani se v úterý dopoledne připravovali v Marbelle. Zápas s čínským soupeřem odvysíláme živě ve středu 17. ledna od 16:00 hod. na SpartaTV. K utkání bude pravděpodobně připravený i Josef Šural.

Sparťané měli pátý den španělského soustředění na programu jeden trénink. Toho se už neúčastnil Néstor Albiach, který byl kvůli svalovému problému poslán do Prahy na podrobné vyšetření. O jeho rekonvalescenci se bude starat kondiční trenér Campari, který po dobu soustředění zůstal v Praze.

V dopoledních hodinách se tým přesunul do fotbalového centra v nedaleké Marbelle, kde měl k dispozici výborně připravené hřiště. Téměř celou předzápasovou tréninkovou jednotku se sparťani věnovali taktice. Závěr tréninku si David Lafata a spol. vyzkoušeli hru na malém prostoru. V zápase padly celkem tři branky. Na úvodní trefu Youssoufa Daa dokázal zareagovat Srdjan Plavšić. Za stavu 1:1 byly k vidění šance na obou stranách, utkání svým druhým gólem ukončil Plavšič.

Na rozdíl od Juliše s Néstorem je na tom každým dnem lépe Josef Šural, který nestihl start přípravy kvůli nemoci.

„Onemocněl jsem koncem roku. První 4 dny jsem se snažil vyhnout antibiotikům, aby mě úplně neodrovnala. Bohužel jsem se jim nakonec nevyhnul. K týmu jsem se mohl pořádně připojit až tady na soustředění,“ vysvětlil po úterním tréninku Pepa Šural.

Tým trenéra Stramaccioniho čeká ve středu druhý přípravný zápas. V městečku Dama de Noche se od 16:00 hodin střetne s čínským týmem Tianjin Quanjian. K utkání, které budou sparťanští fanoušci moci sledovat živě na sparťanském oficiálním YouTube kanále, bude pravděpodobně připraven i uzdravený Šural.

„S trenérem jsem o tom mluvil. Fyzicky na tom ještě nejsem dobře. Mám co dohánět, ale doufám, že bych se mohl na hřiště alespoň v závěru na pár minut podívat,“ pokračoval sparťanský útočník.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

 

Napsat komentář