Nesmíme nechávat žlutý tenisák pod nohou, nabádá český obránce Hulinský!

Altheim – Mezinárodní halový turnaj v rakouském Altheimu zažije potřetí, takže může předávat zkušenosti českým spoluhráčům. Obránce Petr Hulinský jej před dvěma lety absolvoval ještě s Duklou Jižní Město, do sobotního třicátého ročníku půjde stejně jako loni coby hráč české reprezentace do 21 let v malém fotbale. „Je to příjemný pocit, vždycky jsem rád, že můžu reprezentovat. Těším na další akci,“ říká.

Loni lvíčatům chyběl k postupu ze základní skupiny bod z posledního duelu, který nezískali. „Doufám, že letos uděláme úspěch, ponaučíme se z minulého roku a pojedeme o dost dál než minulý rok, třeba i na bednu,“ povídá dvacetiletý Hulinský.

Ve výběru jedenadvacítky není jediný nováček, loňský turnaj zažilo pět hráčů. „Jasně že je lepší, když se známe, sehráli jsme spolu nějaké turnaje, neznal jsem jen dva kluky, s nimiž jsem dosud nehrál. Těším se, že se v pohodě sehrajeme a bude to klapat,“ vyhlíží.

Petr Hulínský

Jenže halový turnaj v Altheimu je specifický povrchem, velkým rozměrem branky i hřiště a neposedným míčem. „Je to úplně něco jiného než malý fotbal či futsal. Jsem tady už třetí rok, takže mám srovnání, a jsem zvědavý, s jakou s formou přijedou soupeři,“ uvažuje evropský šampion do 21 let z roku 2016 v Praze. „Klíč k úspěchu bude určitě ve využívání mantinelů, nesmíme nechávat balon moc pod nohou, je to žlutý tenisák a na kluzké palubovce s ním nic moc neuděláme,“ nabádá.

Rakouská mužstva se navíc na oba národní celky, protože lvíčata doplňují české áčko, náležitě vyhecují. „Nesmíme je podcenit, ale ani být ustrašení. Nesmíme se nechat vyprovokovat, protože soupeři budou hrát důrazně. Toho se musíme vyvarovat, hrát kombinační hru odzadu, pečlivě do defenzivy a věřím, že úspěch uděláme, že nebudeme páté kolo u vozu,“ přeje si Hulinský.

Turnajem v Altheimu startuje jedenadvacítka sezonu, jejíž vrchol bude na podzim mistrovství světa této věkové kategorie. „Něco jsem už slyšel. Bude to o dost větší lákadlo než mistrovství Evropy, i když šlo taky o obrovskou akci, poměřovat se s týmy z různých kontinentů pro mě bude velká čest. Vzhlížím k mistrovství a doufám, že se dostanu do finální nominace, abych si na něm zahrál,“ přemítá obránce.

Jaroslav Kára, komunikace PR,

 

Napsat komentář