Do funkce sportovního ředitele Sparty nastoupil Zdeněk Ščasný

Předseda představenstva Sparty Daniel Křetínský mimo jiné informoval v prosincovém rozhovoru pro klubový YouTube kanál, že je opět obsazena pozice sportovního ředitele. Vedení klubu skončilo jednání s bývalým trenérem Sparty Zdeňkem Ščasným, který se vrací do klubu po patnácti měsících, aby se ujal úspěšně práce ve sportovním managementu ACS.

„Zdeněk Ščasný bude v pozici sportovního ředitele v denním kontaktu s prvním týmem, takže bude oponenturou a pomocnou rukou pro trenéra Stramaccioniho. Zejména bude komunikovat s hráči a realizačním týmem a zároveň konzultovat s nimi kompletní přípravu mužstva. Současně bude mít také důležitou roli při rozhodování o složení kádru a při stanovování přestupových priorit. Na novou spolupráci se Zdeňkem se velmi těším a věřím, že bude pro Spartu jednou z důležitých posil,“ řekl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

„Rovněž Tomáš Rosický se zapojí do práce ve sportovním managementu. Chce se nejprve seznámit s fungováním klubu a sbírat zkušenosti. Zároveň bude úzce spolupracovat se sportovním ředitelem, trenérem, ředitelem mládeže a se mnou. Po skončení ligové sezóny jeho pozici usadíme pevněji do struktury. Tomáš má za sebou fantastickou hráčskou fotbalovou kariéru a je odhodlaný uspět v nové roli. Jsem si jistý, že zkušenosti, které získal v Anglii, budou pro Spartu velkým přínosem,“ dodal Adam Kotalík. 

„V první řadě je potřeba říct, že jsem nepřišel proto, abych měl zájmem o místo trenéra. Nemám žádnou ambici být trenérem,“ řekl na tiskové konferenci Ščasný, který při posledním angažmá na Letné dovedl mužstvo do čtvrtfinále Evropské ligy.

„Chci detailně poznat fungování klubu, zejména A-týmu, protože pohled zvenčí je jiný, než zevnitř. Všichni jsme tady, aby byla Sparta po jarní části úspěšná,“ doplňuje Ščasný, který bude úzce spolupracovat s Tomášem Rosickým.

„Přivítal jsem možnost pracovat s Tomášem, těším se. Dlouho se známe, navíc jeho hráčský pohled a nesporné zkušenosti ze zahraničí budou pro Spartu velmi důležité. K tomu přidám můj trenérský pohled,“ doplnil Ščasný.

Čtsa, kc, audio, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář