Viktoriáni absolvují funkční testy, čeká je první trénink i první přípravný zápas

Poprvé po zimní dovolené se sešli hráči Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech ve středu 3. ledna. Na programu měli tradiční funkční testy, které mají za úkol prověřit jejich zdravotní stav před nadcházejícím přípravným obdobím.

Testování probíhá přímo v prostorách jižní věže Doosan Areny. Po nezbytném měření a vážení se hráči protáhnou a zahřejí, aby mohl přijít na řadu vrchol celého testování v podobě měření při stoupající zátěži na běžícím pásu. Po tříminutovém intervalu následuje vždy krátká pauza a následně se zátěž zvýší o 1,5 km/h. Mezi prvními, kteří se funkčním testům podrobili, byli Václav Pilař s Martinem Zemanem. „Člověk se musí vydat ze všech sil, aby měl výsledek vypovídající hodnotu. Z tohoto důvodu nejsou testy moc oblíbené. Já to ale beru tak, že bez nich to zkrátka nejde. Věřím, že nám to pomůže k lepším výkonům v tréninku i zápasech,“ prohlásil Zeman bezprostředně po testu.

„Na období dovolené jsme měli od trenéra naordinované individuální tréninky, které jsem si poctivě plnil. Samozřejmě už se všichni těšíme na hřiště, k tréninku ale potřebujeme znát údaje o našich fyzických schopnostech. Věřím, že výsledky funkčních testů budou v mém případě bez problémů, snažím se nic nezanedbávat,“ přidal se záložník Václav Pilař.

Václav Pilař

Po absolvování funkčních testů se kádr pod vedením trenéra Pavla Vrby poprvé sejde ke společnému tréninku v pátek 5. ledna. Na neděli mají viktoriáni naplánovaný první přípravný zápas, v tréninkovém areálu v Luční ulici se utkají s týmem TJ Jiskra Ústí nad Orlicí. Zápas začíná v 10:30 hodin.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

Napsat komentář