ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – DOMINIK PACOVSKÝ (BK MLADÁ BOLESLAV)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Dominika Pacovského, za které mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov, které se hrálo 28. 12. 2017, uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč zneužil předchozího nedovoleného ataku ze strany protihráče Viktora Hübla, který ho holí zatáhl za pravou paži, k tomu, aby teatrálně, po zdůrazněném zakopnutí nohou a s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích upadl na ledovou plochu. Zákrok přitom nebyl takového charakteru, aby byl pád na ledovou plochu jeho nevyhnutelným důsledkem.

Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Dominika Pacovského (BK Mladá Boleslav) finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3520.

Praha, 30. 12. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH –   JAROSLAV VLACH (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu HC Sparta Praha zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jaroslava Vlacha na protihráče Petra Kumstáta, za který mu byl v utkání HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec (28. 12. 2017) uložen menší trest a osobní desetiminutový trest za Zásah do oblasti hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok, který byl rozhodčími správně potrestán menším a osobním desetiminutovým trestem, byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče. Hráč se před zákrokem neodrazil ani před ním nezvýšil rychlost a v době střetu držel ruce u těla. Předseda disciplinární komise ELH se neztotožnil s názorem navrhovatele, že hráč před střetem zvedl loket na úroveň hlavy a krku protihráče, což žádný z dostupných záběrů nedokazuje, ani s tvrzením, že zákrok vedl jako třetí v souboji. V takovém případě by musel protihráč svádět přímý souboj o kotouč s dalším soupeřem, a to tak, aby bylo vyloučeno, aby mohl na jednání třetího hráče, který se případně do souboje zapojí, reagovat. V tomto případě však přebíral kotouč v dostatečné vzdálenosti od protihráče Martina Ševce a nedodržel zásadu, podle níž si hráč má být vědom svého postavení včetně možnosti, že bude napadán.  

Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jaroslavem Vlachem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3519.

Praha, 30. 12. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář