Komuniké Disciplinární komise LFA ze dne 30. 11. 2017

Disciplinární komise projednala tyto případy:

1.Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání hráčům:

Fortuna národní liga:

Pavel Vyhnal (FC Sellier & Bellot Vlašim) – 2xŽK

2.Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání – 4. ŽK, hráčům:

HET liga:

David Limberský (FC Viktoria Plzeň)

Jakub Podaný (FK DUKLA Praha)

Adnan Džafič (FC FASTAV Zlín)

Zoran Gajič (FC FASTAV Zlín)

Petr Mareš (FK Mladá Boleslav)

Martin Nový (FC VYSOČINA JIHLAVA)

Tomáš Chorý (SK Sigma Olomouc)

Fortuna národní liga:

Pavel Vyhnal (FC Sellier & Bellot Vlašim)

Michal Leibl (Fotbalový klub Ústí nad Labem)

Wesley Da Silva (Fotbalový klub Varnsdorf)

Roman Květ (1. FK Příbram)

3.Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 2 soutěžní utkání – 8. ŽK, hráči:

Fortuna národní liga:

Petr Kodeš (FK VIKTORIA ŽIŽKOV)

4.Disciplinární komise potrestala člena FAČR, pana Filipa Mevalda (TJ Lučany nad Nisou), za nevhodné chování na utkání HET ligy mezi FC Slovan Liberec a FK Jablonec trestem zastavení závodní činnosti na 4 soutěžní utkání a trestem zákazu vstupu na stadiony klubů hrající HET ligu a Fortuna národní ligu, a to na dobu 6-ti měsíců.

5.Disciplinární komise potrestala člena FAČR, pana Jiřího Macka (TJ Spartak Smržovka), za nevhodné chování na utkání HET ligy mezi FC Slovan Liberec a FK Jablonec trestem peněžité pokuty ve výši 3.000,- Kč a trestem zákazu vstupu na stadiony klubů hrající HET ligu a Fortuna národní ligu, a to na dobu 6-ti měsíců.

6.Disciplinární komise potrestala člena FAČR, pana Tomáše Drábíka (FK 1932 Hrušovany u Brna), za nevhodné chování (použití pyrotechniky) na utkání HET ligy mezi FC Zbrojovka Brno a FK Teplice trestem peněžité pokuty ve výši 5.000,- Kč a trestem zákazu vstupu na stadiony klubů hrající HET ligu a Fortuna národní ligu, a to na dobu 6-ti měsíců.

7.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FK Teplice za porušení povinností pořádajícího klubu, vhazování předmětů na hrací plochu, které vedlo k pozastavení navázání hry v utkání s FC Viktoria Plzeň.

8.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Fastav Zlín za porušení povinností pořádajícího klubu, pronesení a použití pyrotechniky v utkání s 1. FC Slovácko.

9.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem 1. FC Slovácko za nesportovní chování fanoušků, použití pyrotechniky a nevhodné pokřiky na adresu hráče jiné barvy pleti v utkání s FC Fastav Zlín.

10.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SK Sigma Olomouc za porušení povinností pořádajícího klubu, pronesení pyrotechniky a nevhodné pokřiky na adresu hráče jiné barvy pleti v utkání s AC Sparta Praha.

11.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem AC Sparta Praha za nesportovní chování fanoušků, použití pyrotechniky, které vedlo k pozastavení navázání hry v utkání s SK Sigma Olomouc.

Příští zasedání DK LFA se uskuteční 7. 12. 2017 v Praze v sídle STES.

 

Daniel Hajný, ředitel komunikace PR LFA,

Napsat komentář